szerző:
hvg.hu

Bemutatta új projektjét az Index volt főszerkesztője: előfizetéses online napilap lesz a Politis.

Magyarország első tisztán előfizetéses online napilapjának elindítását jelentette be vasárnap este Dudás Gergely, az Index volt főszerkesztője, aki szerda óta egyre titokzatosabb posztokban harangozta be újonnan induló projektjét, amelynek azonban eddig csak a nevét: Politis árulta el.

A Politis Dudás vasárnapi ismertetője szerint 2018 tavaszán 30 fős stábbal indulna el, de csak akkor, ha sikerül összeszedni minimum 30 ezer előfizetőt. Az előfizetés díja 10ezer forint egy évre, a volt Index-főszerkesztő így 300 millió forint összegyűjtésének látott neki. Ha nem gyűlnek össze ennyien, Dudás szerint mindenki visszakapja, amit befizetett.

©

Az alapító-főszerkesztő nem kevesebbet ígért, mint, hogy a lap a legjobb magyar újságírókkal indulna el, naponta sok exkluzív anyaggal, elemzésekkel, interjúkkal, oknyomozó cikkekkel és "valóban fontos hírekkel".

A politis.hu szintén vasárnap estétől működő oldalán azt is leírják, hogy szerintük mik ezek:

Nem innen derül majd ki, mit mondott Pumped Gabo, és mit visel éppen Vajna Tímea, másutt kell keresni a sporthíreket, az időjárást vagy a lottószámokat. Nincs tévé- vagy moziajánló, nem foglalkozunk azzal, hogy melyik harmadrangú úton van baleset vagy torlódás, de még azzal sem, melyik a város legjobb étterme. Minderre ma tucatnyi újság, blog, közösségi platform és egy sor telefonos applikáció bármikor választ ad – ráadásul gyakran jobbat, mint amire a magyar média képes, ami ugyanakkor elképesztő mennyiségű időt és energiát pazarol a felesleges tartalmakra. A magyar online média ma jellemzően mindent akar: szórakoztatni, életmódtanácsokat adni, trendeket diktálni és már szinte mellékesen közügyekkel foglalkozni , amire már egyre kevesebb energia jut. A Politis csak közéleti kérdésekre fókuszál, abban viszont a legtöbbet és a legjobb minőséget adja majd.

 - írják.

Az alapító ígérete szerint minden olyan megyében, ahol lesz 3000 előfizető, saját helyi tudósítót is fenntartanak majd.

A közösségi finanszírozást gyűjtő Indiegogo portálon a bejelentéssel egyidőben elindult az előfizetők toborzása is. Frissítés: Hétfőn délelőtt 222 előfizetője volt a lapnak, amivel a megcélzott büdzsé 1 %-a jött össze.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mutatunk egy remek trükköt: így biztosan meghallja a reggeli ébresztő hangját

Mutatunk egy remek trükköt: így biztosan meghallja a reggeli ébresztő hangját

Hajtogatható telefon? Felejtse el: a Lenovo táblagéppel csinálna ugyanilyet

Hajtogatható telefon? Felejtse el: a Lenovo táblagéppel csinálna ugyanilyet

Nemrég adták át, máris ledarálta egy busz az egri állomás tetejét

Nemrég adták át, máris ledarálta egy busz az egri állomás tetejét

Sokkal több idő kell a Brexit-megállapodáshoz a főtárgyaló szerint

Sokkal több idő kell a Brexit-megállapodáshoz a főtárgyaló szerint

Újabb költséget varrhatnak az önkéntes nyugdíjpénztári tagok nyakába

Újabb költséget varrhatnak az önkéntes nyugdíjpénztári tagok nyakába

Ez már talán sok lesz: "bekamerázná" a tévénket a Facebook

Ez már talán sok lesz: "bekamerázná" a tévénket a Facebook