szerző:
hvg.hu

A Fidesz frakcióvezetője úgy látja, hogy Soros György most már személyesen is beszállt a küzdelembe. A Fidesz kommunikációs vezetője pedig amiatt háborgott, hogy „Soros emberei” a parlamentben is „nyíltan Soros György” oldalára állnak.

Soros György frontális támadást indított Magyarország ellen – ezt állította a Fidesz frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Gulyás Gergely a Financial Timesban megjelent Soros-interjúra reagált, amelyben az üzletember azt mondta, hogy a magyar kormány szerint szándékosan félremagyarázza az ő nézeteit.

Gulyás Gergely szerint eddig azt tapasztalták, hogy Soros György az általa támogatott szervezeteken, az Európai Parlamenten, brüsszeli szövetségesein és alapítványain keresztül támadta a magyar kormányt és Magyarországot, de most személyesen is beszállt a küzdelembe. Soros György a nemzeti konzultációt támadva vádaskodik, fenyeget és rágalmakat fogalmaz meg – vélte a politikus.

Közben a fideszes Németh Szilárd hétfőn a parlamentben úgy fogalmazott: "az EU után maga Soros György is kitöltötte a nemzeti konzultációs ívet" és "kapásból letagadta" a konzultációs íven szereplő elképzeléseit. Úgy vélte: a milliárdos "befenyítette" az országot, mert véleménye szerint a többi uniós országnak erőteljesebb választ kellene adnia arra, ahogy Orbán Viktor a civil társadalommal bánik. Szóvá tette Malin Björk svéd európai parlamenti képviselő nyilatkozatát is, aki a fejlesztési alapok felfüggesztésével fenyegetett, ha az ország nem fogad be menekülteket.

Felszólalása közben az LMP-s Szél Bernadett és frakciótársa, Hadházy Ákos két A4-es lapot tartott fel a fideszes képviselő mögött "Hazudik" felirattal. Az elnöklő Jakab István közölte: a két képviselő a "szemléltetést" előzetesen nem engedélyeztette, azt figyelmeztetésre sem fejezte be, ezért bírság kiszabását fogja kezdeményezni ellenük a házelnöknél.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is kitért a közjátékra, és azt mondta: sajnálja, hogy Ron Werber tanácsaiból ennyire futja, ez itt az Országgyűlés, nem az LMP nagyválasztmánya.

Hídvégi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója is beállt a sorba. Ő azt írta egy közleményben: „Szégyen, amit Soros emberei művelnek. Már nem csak az Európai Parlamentben, hanem a magyar parlamentben is nyíltan Soros György és nem a magyar emberek oldalára állnak. Ez nem meglepő, hiszen Szél Bernadett is Soros katonája, korábban ő maga is a Soros-féle migránspárti szervezeteknél dolgozott.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
T. R. Itthon

Soros: A hatalom hazugságokat terjeszt

Pontról pontra cáfolja Soros György azt, amit a magyar kormány Soros-tervnek hív. A magyar származású amerikai milliárdos saját honlapján vette végig a magyar nemzeti konzultáció kérdéseit, szerinte egyik sem igaz.

Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki

Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki

Szaúd-Arábia akarja kivizsgálni a követségen megölt újságíró ügyét

Szaúd-Arábia akarja kivizsgálni a követségen megölt újságíró ügyét

Továbbra is kifogásolt a levegő minősége majd' az összes nagyvárosban

Továbbra is kifogásolt a levegő minősége majd' az összes nagyvárosban

Mégis miért kell vallási kérdést csinálni az étkezésből?

Mégis miért kell vallási kérdést csinálni az étkezésből?

Teherautók lepték el a Lánchidat éjszaka - fotók

Teherautók lepték el a Lánchidat éjszaka - fotók

Messi csúnyán ráesett a karjára, el is tört - videó

Messi csúnyán ráesett a karjára, el is tört - videó