szerző:
hvg.hu

A Jobbik frakcióvezetője kezdeményezi a Pesti Srácok kitiltását a Parlamentből. Közölték azt is: a Jobbik képviselői többé nem nyilatkoznak a Pesti Srácoknak. László Petra elnézést kért, amikor Szilágyi György éppen a történtekről nyilatkozott, de méltatlankodott, amiért a képviselő nem volt kíváncsi a magyarázatára. A Pesti Srácok szerkesztősége kiáll az operatőr mellett.

Volner János jobbikos frakcióvezető szerint a Pesti Srácoknak operatőrként dolgozó László Petra „nyomdafestéket nem tűrő módon illette” Szilágyi György jobbikos képviselő édesanyját hétfőn, a Parlament folyosóján. A politikus közleményéből nem derül ki, pontosan mi történt, vagyis ki robbantotta ki a vitát, ha volt egyáltalán vita.

Az ellenzéki pártnál úgy látják, hogy „a fideszes propaganda teljes erőbedobással hozzálátott a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik lejáratásához”. A közleményben a Pesti Srácokat kormányzati bulvárlapnak nevezik, László Petráról pedig azt írják, hogy „a migránsrugdosás kapcsán szerzett hírnevet”.

A Jobbik frakcióvezetője az alpári stílus miatt hétfőn kezdeményezi Kövér László házelnöknél, hogy a Pesti Srácokat zárják ki a Parlamentből. Ezzel kapcsolatban Volner János arra hivatkozik: korábban az Index és a 444 újságíróit „pitiáner okok miatt tiltották ki, például hogy nem megengedett helyen forgattak. Bízom benne, hogy ebben a példátlan és felháborító esetben mi is számíthatunk a házelnöki szigorra” – tette hozzá.

Közölte azt is, hogy a Jobbik képviselői a Pesti Srácoknak innentől sem írásban, sem szóban nem nyilatkoznak.

Az MNO szerint László Petra közvetve elismerte, hogy mit mondott, mert elnézést kért Szilágyit Györgytől, mikor a képviselő parlamenti folyosón a sajtónak beszélt a történtekről. A Hír TV videóján hallatszik, hogy az operatőr többször is sajnálkozik, de ugyanakkor megpróbálja megmagyarázni, miért tette, majd méltatlankodik, amikor a képviselő nem kíváncsi erre.  

Az Index az Országgyűlés sajtóosztályától megkérdezte, tudnak-e az esetről, és vizsgálják-e, mi történt, várható-e valamilyen reakció. Azt válaszolták: tudnak a sajtófolyosón történt esetről, a megtett intézkedésekről az ügy kivizsgálása után adnak tájékoztatást.

A Pesti Srácok.hu Facebook-oldalán azt írják: a portál „operatőrét, László Petrát sértegette felvétel közben az agresszív nyilatkozatairól elhíresült Szilágyi György jobbikos képviselő az Országházban, majd kapva az alkalmon, hogy kolléganőnk egy jobbikos segédmunkatárs füle hallatára, a vele dolgozó riporterhez fordulva szidalmazó kijelentést tett Szilágyira, rögtönzött sajtótájékoztatót igyekezett mártírt kreálni magából”. Közölték: a szerkesztőség kiáll László Petra mellett és visszautasítja a jobbikos képviselő rágalmait.

A Szegedi Törvényszék jóváhagyta októberben az elsőfokú bíróság ítéletét az N1TV egykori operatőre ügyében, akit három menekült felrúgásával vádoltak meg. Így a 2015-ben a világot megjárt, botrányt okozó felvételeket sem ítélte a bíróság úgy, hogy László Petra szándékosan, a migránsokkal szembeni ellenérzéséből fakadóan akadályozta volna a rendőrsorfal mögül kitörő szíreket. A garázdaság vétségét a másodfokú bíróság is megállapította, ahogy a három évre próbára bocsátást is helybenhagyta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A rendőrség azonosította a máltai újságíró-gyilkosság értelmi szerzőit

A rendőrség azonosította a máltai újságíró-gyilkosság értelmi szerzőit

64 éves férfi rabolt ki egy benzinkutat Győrben

64 éves férfi rabolt ki egy benzinkutat Győrben

2012-ben ellopott Picassót találhattak elásva Romániában

2012-ben ellopott Picassót találhattak elásva Romániában

A negyvenes nők a magyar könyvesboltok bajnokai

A negyvenes nők a magyar könyvesboltok bajnokai

Visszavett karácsonyi kampányturnéjából a Coca-Cola

Visszavett karácsonyi kampányturnéjából a Coca-Cola

180 fokos fordulat: Magyarország most már támogatja Horvátország OECD-csatlakozását

180 fokos fordulat: Magyarország most már támogatja Horvátország OECD-csatlakozását