szerző:
hvg.hu

A szocialisták a politikai túlélés miatt bútorozhatnának össze a jelenlegi kormánypárttal - közölte Török Gábor a Hír TV-ben.

Ha a Fidesz úgy nyer, hogy mindenképpen koalíciós partnert kellene találnia, akkor az MSZP elképzelhető, hogy igent mondana egy ilyen felkérésre - mondta Török Gábor politológus a Hír TV-ben.

Arról is beszélt, hogy minden politikai erő változik, a Jobbik néppártosodása azonban túlzottan gyorsan történik, amit nehezen emésztenek a választók.

Az elemző szerint a párt stratégiája két pillére épül. Az egyik, hogy a baloldal 2018-ban nem lesz kormányzóképes. Ez bejött, de az, hogy a Fidesz közben amortizálódik, már kevésbé.

Vona Gábor magasra tette a lécet azzal, hogy korábban bejelentette: lemond, ha pártja nem nyeri meg a 2018-as választást. Ez a politológus szerint arra készteti a Jobbikot, hogy minél több szavazót szerezzen magának.

A Fidesz radikalizálódása miatt a Jobbiknak egyre nehezebb megtartania a bázisát, így számára csak a baloldali szavazók átcsábítása lehet reális forgatókönyv - közölte.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!