szerző:
hvg.hu

A gyerek és a tanár a ferihegyi repülőtéren bukott le, amikor épp Londonba indultak volna.

A közmédia bűnügyi műsorában, a Kékfényben megszólalt a 11 éves fiú anyja is, aki szerint a fia semmit sem fogott fel a történtekből, azt sem érti, mit tett vele a férfi, Sz. Zoltán, aki egy békési középiskolában tanít, de általános iskolásoknak is tart szakkört. Ott találkozott a gyerekkel is.

A nő azt is elárulta, nyáron tettek feljelentést a tanár ellen, amikor obszcén üzeneteket találtak a gyerek telefonján. "A fiam az egészből nem fog fel semmit. Nem tudom, mit tett vele ez a tanár, de gyakorlatilag ő isteníti ezt a tanárt, énrám haragszik, mert megtettem ezt a feljelentést" – magyarázta a nő. Szerinte, ahogy teltek a hónapok, a gyerek egyre ellenségesebb, ingerlékenyebb lett a családjával.

A riportból kiderült az is, hogy a férfi hónapokig tervezte a szökést, több mint 300 ezer forintért vásárolt hamis okmányokat Egyiptomból, a repülőjegyeket is azokkal vette. Alibit is kitalált a távozáshoz.

Beszélt a műsorban Sz. Zoltán anyja is, aki közölte, hogy a kisfiú rendszeresen ott aludt náluk. Az egyik ágyon a fia, a másikon a gyerek.

A tanárnál a szülők bejelentése után a rendőrség házkutatást is tartott, a férfit gyanúsítottként is kihallgatták kiskorú veszélyeztetése és gyermekpornográfia miatt, a férfi mégsem került előzetes letartóztatásba, szeptembertől pedig újra taníthatott is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!