szerző:
hvg.hu

Nem tudta türtőztetni magát az egykori elszámoltatási kormánybiztos az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén. Beszólásai jól hallhatóak a helyszínen forgató Hír TV felvételén.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnöke, egykori elszámoltatási kormánybiztos, volt vidékfejlesztési államtitkár a jelek szerint morcos hangulatban volt a bizottság keddi ülésén, ahol a képviselők Polt Péter legfőbb ügyészt és Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét is meghallgatták.

Budai Gyulát nem zavarta, hogy kamerák és mikrofonok is vannak a teremben, az orra alá mormogva kommentálta az elhangzottakat – derül ki a Hír TV tudósításából.

Az MSZP-s Bárándy Gergely az ülésen számon kérte a legfőbb ügyészen, hogy a fővárosi főügyész véleménycikket írt az Indexre, és ebben bírálta a bíróságokat. Ibolya Tibor azt kritizálta az írásában, hogy a Kúria döntése szerint Polt Péter korábbi pártkötődése miatt az ügyészséget fideszesnek lehet nevezni. Bárándy Gergely viszont azt kifogásolta, hogy a fővárosi főügyész egy konkrét üggyel kapcsolatban nyilvánosan bírálta a bíróságokat, és eközben komcsizott.

Budai Gyula mindezt úgy kommentálta: „Jól teszi. Hát azok a bírók, nem? Komcsi mindegyik.”

A fideszes képviselő azután sem állt le, hogy a levezető elnök kérte, hogy a képviselők hallgassák csendben a legfőbb ügyész válaszait.

Amikor Polt Péter beszélt, valaki a képviselők közül közbevágott, a felvételről nem derül ki egyértelműen, ki volt az, de valószínűleg a legfőbb ügyésztől kérdező Bárándy Gergely. Budai Gyula itt is beszólt: „Maradjál csendbe!” „Nem kaptál szót!” „Te gyökér!”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sallói nagyot megy Amerikában

Sallói nagyot megy Amerikában

Kimi Raikkönen nyerte az Amerikai GP-t

Kimi Raikkönen nyerte az Amerikai GP-t

Kisvárosnyi ember vonul keresztül Mexikón, hogy belépjen az USA-ba

Kisvárosnyi ember vonul keresztül Mexikón, hogy belépjen az USA-ba

A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek

A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek

A brit gyárosok elunták a politikusok totojázását, készülnek a Brexitre, de nincs benne köszönet

A brit gyárosok elunták a politikusok totojázását, készülnek a Brexitre, de nincs benne köszönet

Vakvezető kutyából is hiány van

Vakvezető kutyából is hiány van