szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Magyarországon alkalmanként stúdiót bérel az RT – egyelőre ennyi tudható a Vlagyimir Putyin világképét hirdető csatornáról. Nem kommentálják, és nem is cáfolják, hogy ez a bérlés az MTVA székházába vezeti őket.

Ungár Péter hiába kérdezett kétszer is, az MTVA egyszer sem volt hajlandó érdemi választ adni az LMP-s politikusnak, ezért az Átlátszó közvetlenül az orosz RT tévécsatornához fordult, vajon bérelnek-e stúdiót az MTVA-tól. Ungár ugyanis úgy tudja, hogy az RT már fenntart egy stúdiót Magyarországon, mégpedig a közmédia Kunigunda útján álló komplexumában.

Az Átlátszó azt szerette volna tudni a korábban Russia Today néven ismert, az orosz propagandát az anyaországa határain kívül terjesztő csatornának: valóban a Kunigunda útján veszik-e fel azokat a bejelentkezéseket, amikor magyar szakértők nyilatkoznak a csatornának Budapestről? Ha igen, mióta és milyen feltételekkel bérel stúdiót az RT a Kunigunda útján? Valamint vannak-e az RT-nek Budapesten élő tudósítói?

Az RT kommunikációs igazgatója, Anna Belkina a magyar kormány közvetlenségével válaszolt: “Azon alkalmakkor, amikor az RT-nek arra van szüksége, hogy Magyarországon készítsen interjút egy vendéggel, akkor néha bérlünk stúdiót, mint a világon sok száz más helyszínen. Ez alkamanként, ad hoc történik, és nincs folyamatban lévő szerződésünk az MTVA-val. Az RT-nek nincs állandó tudósítója vagy irodája Magyarországon.”

A kommunikációs igazgató azonban semmit sem árult el "azon alkalmakról", amikor az RT Magyarországon dolgozik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!