szerző:
hvg.hu

Az Együtt, a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció már közösen ülne le tárgyalni a szocialistákkal. Egymással mindenki tárgyalt már, de nagy kör még nem volt.

1,5 hónapja volt a legutolsó találkozó az MSZP-vel, egyéni választókerületek vagy nevek még szóba sem kerültek – mondta Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki a Párbeszéddel és a Demokratikus Koalícióval együtt tárgyalóasztalhoz hívta az MSZP-t.

A szocialisták a Demokratikus Koalícióval tárgyalnak intenzíven, de arról, hogy hogy állnak, ellentmondásos nyilatkozatok vannak. A sajtóban megjelent listára Molnár Gyula MSZP-elnök azt mondta, nem valós, Gyurcsány Ferenc DK-elnök viszont azt, hogy lényegét tekintve igaz. Pár körzetben még a két párt között is vita van, illetve kérdés, hol akarják Karácsony Gergely Párbeszéd társelnököt, zuglói polgármestert indítani, ha a szocialisták magukénak akarják Zuglót, ahová az atv.hu-n megjelent lista szerint Tóth Csaba van beírva.

Juhász Péter azt mondta, az MSZP csak üzenget, hogy meg akar állapodni, de befelé nincs semmilyen kommunikáció. Szerinte húzzák az időt. Megerősítette, csak az egyéni választókerületekről akarnak tárgyalni, közös listába nem mennek bele. Abban viszont bíznak, hogy az egyéni választókerületi megállapodáshoz később az LMP és a Momentum is csatlakozik, akik viszont korábban erre is nemet mondtak.

Közben az MSZP-nél még nem dőlt el, lesz-e kongresszus jövő szombaton vagy sem. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke a hvg.hu-nak azt mondta, reményeik szerint a december 9-ére tervezett kongresszus előtt meglesz a megállapodás a pártok között. Megismételte: szerintük eleve háromoldalú megállapodást kellene kötni, míg az MSZP először inkább velük állapodna meg, és utána vonná be a többi pártot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Az MSZP és a DK tárgyalóit az alkalmatlanság vezeti vagy a Fidesz?

Ha 106 koordinált jelölttel indulnak, magukat fosztják meg az esélyektől – ezt állítja az MSZP és a DK alakuló megállapodásáról az elektor.hu, a Bánovics Attila által vezetett oldal szerint a Fidesz kétharmadát segíti elő a nyerhetetlen körzetekben való megállapodás.

Nem a klímaválság idején kellene a Környezetügyi államtitkárság felét elbocsátani - tiltakoznak a civilek

Nem a klímaválság idején kellene a Környezetügyi államtitkárság felét elbocsátani - tiltakoznak a civilek

Leamortizálta a lakását, beperelték a Barcelona sztárját

Leamortizálta a lakását, beperelték a Barcelona sztárját

Lélegzetelállító klipben tért vissza az ukrán balettművész

Lélegzetelállító klipben tért vissza az ukrán balettművész

Elküldték a macedón tévéstábot Orbán háza elől

Elküldték a macedón tévéstábot Orbán háza elől

Keresztbe tett a kormány a műanyagszennyezés megállításának

Keresztbe tett a kormány a műanyagszennyezés megállításának

Megint kitalált valamit Zuckerberg, visszaszorulhatnak az álhírek

Megint kitalált valamit Zuckerberg, visszaszorulhatnak az álhírek