szerző:
hvg.hu

Többfelé napközben sem megy 0 fok fölé pénteken a hőmérséklet, de eső vagy havazás már nem várható. A hétvége is száraznak, sokfelé naposnak ígérkezik.

Pénteken a zúzmarás köd napközben mindenütt feloszlik. Az ország középső felén gyengén felhős, napos, száraz lesz az idő. A Dunántúl északnyugati részein és a keleti megyékben több lesz a felhő, eső azonban ott sem várható. A nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, fagypont körüli értékek az északi, havas részeken lehetnek.

Szombat reggel foltokban párás, ködös lesz a levegő. Délkelet felől a Dunától keletre megnövekszik a felhőzet, a Tiszántúlon helyenként eső, havas eső is előfordulhat. Időnként megélénkül a szél. A hajnali -8, -2 fokról 0, +4 fokig emelkedik a hőmérséklet, de a tartósabban ködös részeken csak -3, -1 fok valószínű.

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után a Záhony–Barcs-vonaltól délkeletre borult lesz az ég, máshol több napsütés várható. A szél helyenként megerősödik. A legmagasabb hőmérséklet általában 0 és +4, a tartósabban ködös részeken -3 és -1 fok között valószínű – derül ki az előrejelzésből.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!