szerző:
hvg.hu

Használhatatlanná vált a Szent János Kórház nőgyógyászai osztályának műtője, miután beázott az épület. Azt egyelőre nem tudni, mikorra sikerül helyreállítani.

Omlik a vakolat, lavórba csöpög a víz a mennyezetről az osztály műtője mellett – az RTL Klub Híradójának stábja ugyan nem mehetett be forgatni, de a hozzájuk eljuttatott amatőr felvétel tanúskodik erről.

A kórház legtöbb épületét 119 éve építették, néhányat már felújítottak, de több még renoválásra vár. A közeljövőben 4,5 milliárd forinthoz jut az intézmény, ezt Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter októberben jelentette be.

A kórház a Híradó kérdéseire azt válaszolta, hogy a szülészeti ellátás zavartalan, a kisebb beavatkozásokat továbbra is elvégzik, az előjegyzett nagyobb operációkat pedig helyben, belső átszervezéssel tervezik megoldani.

A beázást közleményük szerint hamarosan megszüntetik, a munkát a fenntartó fizeti, a közbeszerzési eljárás már folyamatban van, a jövő héten értékelik a pályázatot.

A riportban a fenntartót és az Emberi Erőforrások Minisztériumát is meg akarták szólaltatni, arra voltak kíváncsiak, hogy mennyiből és mikor készülhet el a munka, de az adás kezdetéig nem válaszoltak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!