szerző:
Kövesdi M. István

Levél Magyarország miniszterelnökéhez a Soros-terv ügyében.

Miniszterelnök Úr!

 

Az ún. nemzeti konzultációs kérdőívben Önök bizonyos kijelentéseket és szándékokat tulajdonítottak Soros Györgynek, aki megelégelve az ellene folytatott gyűlöletkampányt, pontról pontra tényszerűen cáfolta az Önök állításait, amire Önök úgy reagáltak, hogy „Soros György frontális támadást indított Magyarország ellen”, „Soros György a nemzeti konzultá­ciót támadva vádaskodik, fenyeget, rágalmakat fogalmaz meg”, „A kormány pontosan tudja, mit akar Soros György”, stb.

Ez így nem fair, miniszterelnök úr!

A több évszázados európai hagyomány szerint egy kijelentés akkor igaz, ha összhangban van a tényekkel, és akkor hamis, ha ellentmond nekik. Ha tehát Önök nem tartják helytállónak Soros György cáfolatát, akkor a neki ellentmondó tényekre kellene hivatkozniuk. Kivéve persze, ha valóság helyett egy alternatív valóságra kívánják átszoktatni az embereket, amely tények helyett álhírekből épül fel, és amelyben természetesen mindig az az igaz, amit Önök mondanak, és nem kell eltérő véleményekkel bíbelődni, elég a másként gondolkodókat hazaárulóknak nevezni.

Ha megengedi, miniszterelnök úr (meg akkor is, ha nem), én mint állampolgár már csak maradnék az európai hagyomány mellett, és feltenném Önnek az alábbi kérdéseket. Legyen már egyszer kölcsönös a konzultáció, különösen, ha nemzeti!

Szóval a tiszteletteljes kérdéseim:

1. Olvasta-e Ön Soros Györgynek a menekültügyi rendszer megreformálására vonatkozó 2015-ös és 2016-os írását?

2. Elismeri-e, hogy Soros György szerint a potenciális menedékkérőket leghelyesebb a lakó­helyükön vagy annak közelében tartani?

3. Elismeri-e, hogy Soros György szerint az Európai Uniónak egységes, hatékony külső határőrizetre van szüksége?

4. Elismeri-e, hogy Soros György szerint csak a valódi menekülteket szabad befogadni, és csak azokat, akik a legális utat választják.

5. Elismeri-e, hogy Soros György az általa befogadásra javasolt menekültek számát 2016-ban évi 1 millióról 300 ezerre csökkentette?

6. Elismeri-e, hogy Soros György szerint a menekültek elhelyezésének önkéntességen kell alapulnia, nincs értelme kvóták kivetésével próbálkozni?

7. Állítja-e (a konzultációs kérdőívvel összhangban), hogy Soros György szerint az EU tagállamainak, így Magyarországnak is, le kell bontania a határvédelmi kerítéseket, és meg kell nyitniuk a határaikat a bevándorlók előtt? Ha igen, akkor hol és mikor írta vagy mondta ezt Soros György?

8. Állítja-e, hogy Soros György szerint Brüsszelnek arra kellene köteleznie a tagállamokat, hogy minden bevándorlónak fizessenek 9 millió forint állami segélyt? Ha igen, akkor hol és mikor írta vagy mondta ezt?

9. Állítja-e, hogy Soros György szerint a migránsoknak enyhébb büntetést kell kapniuk az általuk elkövetett bűncselekményekért? Ha igen, akkor hol és mikor írta vagy mondta ezt?

10. Állítja-e, hogy Soros György szerint a bevándorlást ellenző országok ellen politikai támadást kell indítani, és kemény büntetésekkel kell sújtani őket? Ha igen, akkor hol és mikor írta vagy mondta ezt Soros György?

 

Válaszát várva, üdvözlettel:

Kövesdi M. István, állampolgár

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Jogerős a strasbourgi tankönyvpiaci bukta, félmilliárdot is fizethet az állam

Jogerős a strasbourgi tankönyvpiaci bukta, félmilliárdot is fizethet az állam

Pénzzel csábítja a szakképzésbe a diákokat a kormány

Pénzzel csábítja a szakképzésbe a diákokat a kormány

Újít az Instagram, ki sem kell belőle lépnie, ha megvenné az új cipőjét

Újít az Instagram, ki sem kell belőle lépnie, ha megvenné az új cipőjét

Airbnb-horror: megölte a vendégét egy ausztrál szállásadó, mert nem fizetett

Airbnb-horror: megölte a vendégét egy ausztrál szállásadó, mert nem fizetett

Dizájnban verhetetlennek tűnik ez az elektromos motorkerékpár

Dizájnban verhetetlennek tűnik ez az elektromos motorkerékpár

„Ipari méretű pokol” egy német sertéstelepen

„Ipari méretű pokol” egy német sertéstelepen