szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vádat emeltek három férfi ellen, akik megrendelésre egyetlen autómárka különböző típusait lopták el és bontották alkatrészekre Cegléd környékén – közölte Szabó Ferenc Pest megyei főügyész.

Az egyik vádlott idén januárban szabadult külföldön letöltött szabadságvesztéséből. Magyarországra hazatérvén nem volt munkahelye, jövedelme, ezért felkereste egy ismerősét, a másik vádlottat, aki gépkocsik és alkatrészeik értékesítésével foglalkozott Pilisvörösváron.

Megbeszélték, hogy a kereskedő szól, mikor mire van szüksége, társa ellopja a megfelelő autót, szétbontja, és átadja a kért alkatrészeket. Abban is megegyeztek, hogy csak egy autómárka meghatározott évjáratú darabjaival üzletelnek. 

Műhelyeket Cegléden, az egykori laktanya területén és egy közeli tanyán találtak.

Az egyik vádlott 2017 januárjától márciusáig Budapestről, Pest, Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megye több településéről 13 személygépkocsit lopott el, 850 ezer forinttól 1,8 millió forintig terjedő értékben.

A lopott járműveket egy társával darabjaira bontotta, motorszámát kiköszörülte, az alvázszámot és a rendszámot eltávolította, szétdarabolta. A megrendelt alkatrészeket – motorblokkot, motorháztetőt, lámpát, klímahűtőt – Pilisvörösvárra szállították. 

A Ceglédi Járási Ügyészség nagyobb értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a három férfi ellen. A lopásokat elkövető vádlott előzetes letartóztatásban van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A főváros saját számításai szerint legalább 23 milliárd forintot bukik az iparűzési adó megfelezése miatt

A főváros saját számításai szerint legalább 23 milliárd forintot bukik az iparűzési adó megfelezése miatt

Elmaradt a "karanténbaba-boom" – és nem csak a járvány miatt

Elmaradt a "karanténbaba-boom" – és nem csak a járvány miatt

Időzíthető SMS-t kapnak az androidosok

Időzíthető SMS-t kapnak az androidosok