szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A posta vizsgálatot indított. Akinek kára keletkezett a kézbesítetlen levelek miatt, kártérítési igényt nyújthat be.

A Magyar Posta az Index kérdésére megerősítette a Blikknek azt az információját, hogy múlt pénteken két zsák kézbesítetlen levelet találtak a lakók egy békásmegyeri lakótelepi ház tárolójában.

A Blikknek egy lakó számolt be arról, hogy a két nagy zsákban magánlevelek, számlák, bankszámlakivonatok is voltak. A címzettek szintén harmadik kerületiek, de a lakótelep másik felén élnek. Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan kerültek kézbesítetlen levelek a panelház tárolójába. A megszólaló lakó szerint a küldeményeket az a fiatal kézbesítő hagyhatta ott, aki rendszeresen jár a házba egy idős ember kutyáját sétáltatni.

A lakó bement a postahivatalba. Ott felírták a címet, kiküldtek két nőt a helyszínre, akik egyedül nem is tudták kivinni a zsákokat, mert darabjuk legalább 40 kiló volt a beszámoló szerint. A leveleket a ház gondnoka is látta, és szerinte nem ez volt az első eset, ő hónapokkal korábban is talált gazdátlan küldeményeket a tárolóban. Akkor szólt a fiúnak, hogy vigye onnan azokat.

Az Index megkérdezte a Magyar Postát, igaz-e a hír, hány levélről van szó, indul-e eljárás a postás ellen, és mit tehetnek a károsultak.

A társaság azt válaszolta: sajnálattal értesültek az esetről, és azonnal vizsgálatot indítottak. A levelekért a kollégáik kimentek, a küldemények között nem volt ajánlott vagy tértivevényes levél. Arra a kérdésre viszont nem válaszoltak, hogy összesen hány darab kézbesítetlen levél volt a két zsákban.

Azt azonban fontosnak tartották megjegyezni, hogy az érintett kézbesítőjárásból az elmúlt hetekben, hónapokban nem érkezett ügyfélpanasz. Ha valakinek kára származott, kártérítési igényt nyújthat be. A felmerült követelések fél év múlva évülnek el – jelezték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!