szerző:
hvg.hu

Egy kérdést is feltettek Gyurcsány Ferenc feleségének, de a választ már nem várták meg.

A Fidesz ifjúsági szervezetének több mint kéttucatnyi aktivistája jelent meg Gyurcsány Ferenc exkormányfő, DK-elnök feleségének fórumán Budapest VII. kerületében, a Wesselényi utcában. Kiakasztottak a teremben egy molinót, amelyen ez a kérdés állt: "Mikor fizetitek ki a diákokat, Klára?" Ezzel az MSZP volt politikusa, a DK-nak is dolgozó ügyvéd, a most előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba iskolaszövetkezeti ügyére utaltak, mert az Altus Portfólió Kft., amelynek Dobrev Klára a vezérigazgatója, korábban csaknem nyolcvanmillió forintnyi kölcsönt adott Czeglédy cégének, a Human Operator Zrt.-nek. Az ügyben Dobrevet is kihallgatták, az erről szóló jegyzőkönyvet ő maga tette közzé.

©
©

A molinó kiakasztása után az aktivisták kivonultak az épület elé az utcára, ahol sajtótájékoztatót tartottak. Ezen ott volt a Hír TV, amely Dobrev fórumán forgatott, valamint az M1 és az Echo TV, amely viszont kizárólag a Fidelitas megjelenésére jött el.

A hvg.hu tudósítójának érdeklődésére, hogy a molinón feltett kérdésre a választ miért nem várták meg, a fidelitasosok azt mondták, azért, mert időközben összehívták a sajtótájékoztatót.

Arra a kérdésre, hogy tudják-e, hány diákot érint Czeglédi Csaba iskolaszövetkezeti ügye, az volt a válasz, hogy nem tudják. Amikor munkatársunk azt kérdezte, azt tudják-e, hogy 2010 óta hány magyar diák ment külföldre tanulni, szintén nem tudtak válaszolni.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!