szerző:
hvg.hu

Nem tudják befizetni az ÁSZ által kiszabott büntetést, ki kell találniuk, mit fognak csinálni.

A Magyar Nemzet úgy tudja, csütörtökön egész nap zajlanak tárgyalások és egyeztetések a Jobbikon belül, hogy mit kezdjenek azzal a helyzettel, hogy jelen állás szerint egyetlen fillér nélkül kell nekivágniuk a 2018-as választási kampánynak.

Mint arról beszámoltunk, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 331 millió forintra büntette a Jobbikot, és további 331 millióval csökkentette a kiutalható állami támogatást tiltott pártfinanszírozás miatt, mert a Jobbik a "piaci árnál" jelentősen olcsóbban juthatott plakáthelyekhez. A párt ezután szerdán bejelentette, hogy ezzel kérdésessé vált az inulásuk a jövő évi választásokon, mert így sem a politikai tevékenységüket, sem a kampányukat nem tudják finanszírozni.

Volner János frakcióvezető szerda este a Hír TV-nek úgy fogalmazott, hogy "teljes a padlássöprés", a büntetést befizetni nem tudják, mert nincs ennyi pénzük, de innentől kezdve minden, a számlájukon landoló forintot levonnak tőlük (tehát a tagdíjakból, gyűjtésből származókat is, nem csak az államtól jövőket). Ilyen formán elvileg az összes alkalmazottjukat, szakértőjüket is el kellene bocsátaniuk, nem tudnak rendezvényeket tartani és kampányolni.

Arra Volner is utalt, hogy csütörtökre tanácskozást hívnak össze, amelyen megvitatják lehetőségeiket.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője dél körül még nem tudott semmi konkrétumot mondani arról, hogyan tovább. A képviselő a helyzetet úgy értékelte, „már régen egy olyan országban élünk, ahol sok mindenről lehet beszélni, csak tiszta közéletről, a demokratikus rendszerek jogszerű működéséről és egészséges politikai versenyről nem”. Szerinte "a Fidesz újabb szintet lépett bolsevizmusban", Orbán Viktor "hatalmi tébolya" pedig elérte azt a pontot, amikor már "szisztematikusan, leplezetlenül, az elvileg független állami szerveket és hatóságokat nyíltan a legerősebb ellenzéki párt ellen fordítja”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Késői, ködös üzenet - Princz Gábor halálára

Késői, ködös üzenet - Princz Gábor halálára

Macedóniába is betette a lábát a Fidesz-média, és Gruevszkit tolja

Macedóniába is betette a lábát a Fidesz-média, és Gruevszkit tolja

Fülke: Budapest még akár nyerhet is

Fülke: Budapest még akár nyerhet is

Roncsból milliárd - csak jó helyen kell csinálni

Roncsból milliárd - csak jó helyen kell csinálni

Ha ez igaz, tényleg végünk: a klímaváltozás beindíthatja a kihalási dominóeffektust

Ha ez igaz, tényleg végünk: a klímaváltozás beindíthatja a kihalási dominóeffektust

Csökkent forgalom, emelkedett a BUX

Csökkent forgalom, emelkedett a BUX