szerző:
hvg.hu

Pár fokkal még hidegebb lesz hétvégétől és csapadékosra fordul az időjárás. Inkább eső valószínű, de keleten havazás is előfordulhat. Megerősödik a szél és az éjjeli fagy is fokozódik.

Csütörtökön többnyire napos idő lesz, de főleg északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű felhőzet tartósan megmarad, és szitálás, ónos szitálás kialakulhat. A szél napközben időnként megélénkül, a Tiszántúlon néhol erős közeli lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 8 fok között alakul, a tartósabban ködös, felhős tájakon ennél pár fokkal alacsonyabb lehet.

A tartós, sűrű köd miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki csütörtökre a Dunántúl jelentős részére, valamint Szabolcs megyére.

Pénteken derült, napos idő várható, majd a déli óráktól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Néhány órás napsütés mindenütt lesz, sőt a Tiszántúlon estig derült marad az ég. Kora délutántól északnyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső, majd késő estétől a Dunántúlon már havas eső, hó is hullhat. Estig hozzávetőlegesen a Tisza vonaláig jut el a csapadékzóna. A szél megerősödik, a Dunántúlon viharos lökések is lesznek. A hajnali -2, +5 fokról 8, 13 fokig emelkedik a levegő, de északon csupán 5, 6 fok várható.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég. Északnyugaton már csak helyenként, másutt még több helyen várható csapadék. Kelet felé egyre több helyen hó váltja az esőt. A szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb és legmagasabb értéke egyaránt 0 és +5 fok között alakul, a Tiszántúlon lehet napközben 6, 7 fok.

Vasárnap elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő havazás, hózápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet mindössze -1 és +3 fok között valószínű.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!