szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nehézségek ütközött a Magyar Posta, elviekben nem kézbesítenek leveleket, csak értesítőt.

Rengeteg Erzsébet-utalványt kell kézbesíteni, és nem győzik a postások, kevesen vannak a dolgozók. Bár a levélküldeményeket korábban bedobták a postaládába, már csak értesítőket hagynak a postások, a küldeményekért pedig be kell menni a postahivatalba, írtuk korábban.

Később a posta tagadta, hogy felsőbb utasításra nem kézbesítenek levélküldeményeket, azt viszont elismerték, hogy nagy a teher a dolgozóikon, és hogy a várakozási idők megnőttek.

A Momentum ezért levelet juttatott el a Magyar Postához, miután értesültek arról, hogy az Erzsébet-utalványok miatt nehézségekbe ütközik a csomagok és levelek kézbesítése a karácsonyi időszakban. Levelüket változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Magyar Posta!

A Momentum felajánlja a segítségét a Magyar Postának, hogy a csomagok és levelek karácsony előtt mindenhova odaérjenek.

Láthatóan sokan vannak azok, akik karácsonyra, vagy karácsony előtt leveleket, csomagokat juttatnának el szeretteiknek. Nemcsak belföldön, de külföldről haza, vagy éppen Magyarországról külföldi országokba is. Ezek a csomagok sokszor a közös ünneplés elmaradását igyekeznek kárpótolni, például olyan gyermekek és nagyszülők között, akik az ország két egymástól távoli pontján, vagy tenger által elválasztva élik mindennapjaikat és ünnepeiket.

A Momentum azt szeretné, ha a karácsony mindenki számára meghitt és boldog ünnepet jelentene, ezért is ajánljuk fel aktivistáink segítségét a Magyar Postának a csomagok szállításában.

Várjuk a Magyar Posta megkeresését, amennyiben szívesen veszik felajánlásunkat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!