szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A műsorvezető másik munkahelyén, az ATV-nél komolytalannak tartják az ellene felhozott zaklatási vádakat, és nem vizsgálják az ügyet.

A Bors kereste meg Havas Henrik két hivatalos munkahelyét, az ATV-t és a kisoroszi önkormányzatot, miután kiderült, hogy a valóságshow-szereplőként ismertté vált Baukó Éva szexuális zaklatással vádolta meg a műsorvezetőt, akinek pár hónapig az asszisztense volt. Baukó mr 2012-ben is beszélt erről, most a Facebookon írta le ismét a vádjait.

Havas tagadta a vádakat, szerinte a lejárató sztorit a Vona Gáborról írt könyvéhez időzítették.

Havas Henriknek az ATV-n saját műsora van, a kisoroszi önkormányzat képviselő-testületébe pedig idén tavasszal választották be. Az ATV a Borssal azt közölte, hogy komolytalannak tartják és nem vizsgálják az ügyet. Havas a Facebookon azt írta, telefonon beszélt vele Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója, és azt mondta, hogy az ATV vezetése kiáll mellette, és valótlannak tartja a vádakat.

A kisoroszi önkormányzatnál az alpolgármester viszont azt mondta, jó lenne, ha Havas tisztázná magát.

„Erről a problémáról még nem tárgyaltunk, de Havas úrnak minél előbb tisztáznia kéne magát, hogy ne vessen rossz fényt a településre. Nem tudjuk eldönteni, hogy igazak-e a felmerült állítások, de elrendelünk egy belső vizsgálatot. Nem volt még erre példa nálunk, de biztosan lesz számonkérés" – mondta Benedek Károly, Kisoroszi alpolgármestere a Borsnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!