szerző:
hvg.hu

Nem a gyerekeket verő tanár, hanem a bántalmazás miatt szót emelő kollégája lett számkivetett Hetesen. A tanárnő az RTL Klubnak nyilatkozott.

A Népszava számolt be elsőként arról, elüldöznék a Somogy megyei Hetes településről azt a pedagógust, aki jelezte felettesének, egyik kollégája veri a gyerekeket az iskolában. A gyerekbántalmazás eljutott a rendőrségig, majd a gyerekeket bántalmazó tanárt 1 év 5 hónap felfüggesztett börtönre ítélték, mégis a diákverés ellen szót emelő tanárra haragszik mindenki.

A pedagógus a Népszavának még nem, az RTL Klubnak viszont már nyilatkozott, de kérte, ne legyen felismerhető. Azt mondja, úgy érzi magát az iskolában, mintha aknamezőn járna. Volt egy értekezlet, ahová a falu vezetői is elmentek, de ott volt a szülői munkaközösség és az iskolatanács elnöke is, mind azt szerették volna, ha a nő felmond.

"Fordított értékrend alakult ki az iskolában, aki bántalmazta a gyereket, az számít jó pedagógusnak, aki meg szót emelt emiatt, azt hibáztatják és munkahelyi pszichoterrornak van kitéve."

A tanárnő az őt ért támadások miatt megbetegedett, ezért táppénzre ment, de ügyvédet is fogadott, hogy bebizonyítsa, csak a tanári munkáját végezte, mikor szót emelt a gyerekbántalmazás ellen.

Az igazgató és a polgármester nem akart nyilatkozni, utóbbi telefonon ezt azzal indokolta, a történet árt a falunak, ezért nem beszél.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!