szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem a gyerekeket verő tanár, hanem a bántalmazás miatt szót emelő kollégája lett számkivetett Hetesen. A tanárnő az RTL Klubnak nyilatkozott.

A Népszava számolt be elsőként arról, elüldöznék a Somogy megyei Hetes településről azt a pedagógust, aki jelezte felettesének, egyik kollégája veri a gyerekeket az iskolában. A gyerekbántalmazás eljutott a rendőrségig, majd a gyerekeket bántalmazó tanárt 1 év 5 hónap felfüggesztett börtönre ítélték, mégis a diákverés ellen szót emelő tanárra haragszik mindenki.

A pedagógus a Népszavának még nem, az RTL Klubnak viszont már nyilatkozott, de kérte, ne legyen felismerhető. Azt mondja, úgy érzi magát az iskolában, mintha aknamezőn járna. Volt egy értekezlet, ahová a falu vezetői is elmentek, de ott volt a szülői munkaközösség és az iskolatanács elnöke is, mind azt szerették volna, ha a nő felmond.

"Fordított értékrend alakult ki az iskolában, aki bántalmazta a gyereket, az számít jó pedagógusnak, aki meg szót emelt emiatt, azt hibáztatják és munkahelyi pszichoterrornak van kitéve."

A tanárnő az őt ért támadások miatt megbetegedett, ezért táppénzre ment, de ügyvédet is fogadott, hogy bebizonyítsa, csak a tanári munkáját végezte, mikor szót emelt a gyerekbántalmazás ellen.

Az igazgató és a polgármester nem akart nyilatkozni, utóbbi telefonon ezt azzal indokolta, a történet árt a falunak, ezért nem beszél.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Kézilabda-vb: újabb győzelem után negyeddöntős a magyar válogatott

Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea

Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea