szerző:
hvg.hu

Az MSZP és a DK ugyanakkor nem lesz ott a pénteki demonstráción.

Ahogy hétfőn megírtuk, a Jobbik elnöke péntekre fáklyás tüntetést hirdetett a Fidesz Lendvay utcai székháza elé azután, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 662 millió forintos bírságot helyezett kilátásba a pártnak tiltott támogatás – vagyis a Simicska Lajos cégétől olcsón kapott plakáthelyek – miatt.

Két ellenzéki párt, a Momentum Mozgalom és a Lehet Más a Politika is jelezte, hogy részt kívánnak venni a demonstráción.

A Momentum korábban nyílt levélben jelezte, hogy ki fog állni a Jobbik mellett, ha az tisztáz több kényes kérdést, erre a felvetésre a párt egy egyszavas közleményt adott ki. Az Index megkereste Soproni Tamást, a Momentum alelnökét, aki azt mondta: a feltett kérdéseikre nem kaptak kielégítő válaszokat, ám az ÁSZ-ügy sokkal durvább és komolyabb, mint elsőre gondolták, ezért részt vesznek a tüntetésen.

A lap az LMP-s Ungár Péterrel is beszélt, aki közölte, hogy a párt képviselteti majd magát a demonstráción, ám azt nem tudta megmondani, hogy konkrétan kik.

A Demoratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt tagjai ugyanakkor nem mennek el az eseményre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Dercsényi Dávid-Windisch Judit Itthon

Bemondásra kellene elhinni, hogy a Jobbik listaáron vett plakátot

Nem nyilvánosak a Jobbik és a Simicska Lajos plakátcégei között kötött szerződések, így nem lehet ellenőrizni, hogy a Jobbik valóban tiltott támogatáshoz jutott-e vagy sem. Vona Gábor pártelnök azt állítja, nem, a NAV és az ÁSZ viszont súlyos szabálytalanságot talált. Az pedig egy külön kérdés, hogy miért most erősködnek, holott eddig sem volt tiltva egy alapos ellenőrzés.

A Momentum már a Monarchia sikertörténetét próbálja felidézni

A Momentum már a Monarchia sikertörténetét próbálja felidézni

Megszavazták: vége a lakástakarékok állami támogatásának

Megszavazták: vége a lakástakarékok állami támogatásának

Lelepleződött Handóék ármánykodása?

Lelepleződött Handóék ármánykodása?

Beismerte a Google: tényleg cenzúrázott keresőt épít Kínának

Beismerte a Google: tényleg cenzúrázott keresőt épít Kínának

Megtelt a temető Kőszegen, nincs pénz az újra

Megtelt a temető Kőszegen, nincs pénz az újra

Azt hitte, hogy tudja, pedig nem is olyan egyszerű – Hogyan fűtsünk okosan?

Azt hitte, hogy tudja, pedig nem is olyan egyszerű – Hogyan fűtsünk okosan?