szerző:
hvg.hu/MTI

662 milliós büntetést kaphat a párt az Állami Számvevőszéktől, azért kalapoznak, hogy tudjanak indulni a választáson.

A Jobbik közösségi adománygyűjtése átlépte a 30 milliós határt – közölte a párt. Hat napja indult a gyűjtés, 31,9 millió forint folyt be eddig adományokból. 3716 ember utalt pénzt. Félmillió forintonként utalva a pénzt az adományozó névtelen maradhat, így ha nagyon akarja, Simicska Lajos, az egyik leggazdagabb magyar mellényzsebből kifizethetné az összeget úgy, hogy rejtve maradjon.

Az ÁSZ azért büntette meg a pártot, mert tiltott támogatást fogadott el a plakátolásnál, Vona Gábor viszont tagadta, hogy a piaci árnál olcsóbban hirdettek volna év elején Simicska cégeinél. Ezt egyelőre bemondásra kell nekik elhinni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Karácsony Gergely nem megy el a Jobbik fáklyás tüntetésére

Nem megy el a Jobbik pénteki fáklyás tüntetésére, de szolidáris a párttal a rá kiszabott állami számvevőszéki büntetés miatt – mondta Karácsony Gergely az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának vendégeként. A Párbeszéd és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltje, Zugló polgármestere szerint az, amit az ÁSZ csinált a Jobbikkal, példa nélküli és felháborító, éppen annyira felháborító, mint a Jobbik politikája.

Gergely Márton, Tóth Richárd Itthon

Biztos ezt akarta a Fidesz? A Jobbik esélyt kapott, és élni is próbál vele

Orbánék idáig figyeltek arra, hogy ne adjanak semmilyen témát az ellenzéknek, amellyel az kiszabadulhat a "Soros-terv" agysejtpusztító béklyójából. Az Állami Számvevőszék által kirótt, példátlan büntetés azonban váratlan lehetőséghez juttatta Vona Gábort. Az anyagi ellehetetlenülés ugyan valódi veszély, de most neki is van apokaliptikus víziója a 2018-as választásokról. És a kilátástalannak vélt pénzgyűjtés akár hatékonyabb kommunikációs eszköz is lehet, mint a nemzeti konzultáció.

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

Íme, a leghasznosabb térkép, ha Finnországba menne

Íme, a leghasznosabb térkép, ha Finnországba menne

Kitüntették Beer Miklós váci megyéspüspököt

Kitüntették Beer Miklós váci megyéspüspököt

Árulkodó Microsoft-szabadalom: mégis csak lesz újra windowsos telefon? Ráadásul összehajtható?

Árulkodó Microsoft-szabadalom: mégis csak lesz újra windowsos telefon? Ráadásul összehajtható?

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál

Szocialista sportkocsi: íme a legdrágább hazai régi Skoda, egy remek Rapid

Szocialista sportkocsi: íme a legdrágább hazai régi Skoda, egy remek Rapid