Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Tetszett a cikk?

Kicsit túlreagáltak a kormánypártok két darab tweetet.

A KDNP és a Kormányinfón Lázár János is bőszen hitlerezett: Martin Schulz, a német szociáldemokraták elnöke olyan ultimátumot adott a kelet-európai régió országainak, amelyhez foghatót legutóbb Adolf Hitler. De mi is ez az egész?

Martin Schulz december 7-én kiírta a twitterére, hogy "Egy új alkotmányozási megállapodást akarok, amely létrehozza az Európai Egyesült Államokat. Egy Európát, amely nem fenyegetést jelent a tagállamoknak, hanem egy hasznos hozzájárulást. Ennek a megállapodásnak a civil társadalommal és az emberekkel szoros együttműködésben kell elkészülnie. És akkor a tagállamok majd aláírják az egyezményt. Amelyik pedig nem, az automatikusan kilép az Unióból."

©

Az "ultimátum" tehát két olyan tweet, amelyet egy, az EU-ban pozíciót nem viselő politikus tett közzé.

Ezért érte meg a kormánypártoknak hitlerezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!