szerző:
hvg.hu

Karácsony a hvg.hu-nak elmondta, mikor jöhet szóba, hogy beálljon Szél mögé.

A Heti Válasznak adott interjúban kérdésre válaszolva Karácsony Gergely azt mondta, még épp lenne idő egy miniszterelnök-jelölti előválasztásra (ez az a mód, ahogy a Párbeszéd korábban eldöntötte volna az erőviszonyokat a baloldalon), mire megkapta a kérdést, megmérkőzne-e Vona Gáborral és Szél Bernadettel.

Erre azt mondta, "örömmel, náluk jobb vagyok."

A válasz után felhívtuk Karácsonyt, hogy milyen következményei lennének annak, ha Vona legyőzni a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, beállna-e Vona mögé. Mire Karácsony azt mondta, itt inkább a vitára gondolt, Vona Gábor mögé semmiképpen sem állna be, mert egy világ választja el őket, de

"Szél Bernadett mögé igen, ha az LMP is részt vesz az együttműködésben."

Karácsonyt a héten fogadta el miniszterelnök-jelöltnek az MSZP elnöksége - a legesleghivatalosabb döntést az ügyben a januári kongresszus hozza, de Botka Lászlót is jelöltnek kezelte mindenki az elnökségi döntés után -, de Karácsony kijelentette:

"csak és kizárólag az MSZP miniszterelnök-jelöltje nem lesz Párbeszéd-politikusként, csak akkor vállalja el ezt, ha más pártok is megérkeznek az összefogásba."

Nem tudni, kivel elégedne meg Karácsony - Botka idejében pártokat nem, legfeljebb emblematikus szereplőket tudtak felsorakoztatni az "összefogásban -, az Együtt és DK ugyanis közölte, ők nem mennek közös listára. Karácsony a Heti Válasznak azt mondta, volt olyan Együtt-vezető, aki azt mondta neki, új helyzetet teremtene, ha ő lenne a miniszterelnök-jelölt. Kérdés, hogy ez volt-e a komolyabban vehető mondás, vagy az, amit a hvg.hu-nak mondott egy meghatározó politikus, miszerint "inkább állva halnak meg", de nem mennek közös listára akkor sem, ha Karácsony vezeti azt.

Gyurcsánynak egyébként a harmadik helyet ajánlaná a közös listán. A Jobbikkal való összefogás a kormányváltásért túl van a politikai realitáson. Hat éve a Jobbikkal ő taktikai együttműködésről beszélt. Arra a kérdésre, hogy koordinálna-e a Jobbikkal helyben, Karácsony azt mondta, ha a Jobbik lépni akar, el fogja mondani. "Hadd ne könyörögjek nekik." Ezt a "munkát" a választók szerinte maguktól is elvégzik - magyarán jobbikos körzetben balosok átszavaznak -, függetlenül attól, hogy Budapesten miről állapodnak meg a pártok.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A pesti optikusdinasztia tagjai már messziről felismerik a szemüveggyilkosokat

A pesti optikusdinasztia tagjai már messziről felismerik a szemüveggyilkosokat

Feszítővágóval szabadítottak ki egy sofőrt a tűzoltók

Feszítővágóval szabadítottak ki egy sofőrt a tűzoltók

Az EU-s pénzek jelentős részét ellopják itthon - így véli a többség

Az EU-s pénzek jelentős részét ellopják itthon - így véli a többség

A brit gyárosok elunták a politikusok totojázását, készülnek a Brexitre, de nincs benne köszönet

A brit gyárosok elunták a politikusok totojázását, készülnek a Brexitre, de nincs benne köszönet

230 kilométer/órás széllel közelít Mexikóhoz Willa

230 kilométer/órás széllel közelít Mexikóhoz Willa

Mosolyra hangolva: teszten a Citroen C3 Aircross

Mosolyra hangolva: teszten a Citroen C3 Aircross