szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ágoston Tibor debreceni képviselő nem szavazott meg egy támogatást egy roma fiatalnak, és még gúnyolódott is.

A debreceni jobbik vizsgálatot indít Ágoston Tibor kijelentései miatt - közölte a párt helyi frakcióvezetője, Kőszeghy Ábel. Ágoston egy roma származású diák továbbtanulásának támogatását nem szavazta meg a közgyűlésben. Ágoston Tibor az RTL szerint azzal érvelt, ő nem érdemelte ki a segítséget, mert "bizonyos hiányosságai" vannak. Helyette azt javasolta, hozzanak neki létre egy felzárkóztató programot Rostás Winnetou néven. Ágoston hiába szavazott nemmel, a támogatást megszavazták.

A Jobbik közleménye szerint a négytagú frakcióból egyedül Ágoston szavazott nemmel, és állítása szerint nem volt tudomása a két támogatandó gyermek származásáról, és mivel hátrányos helyzetű, jól tanuló, tehetséges gyerekek továbbtanulását támogató programról volt szó, véleménye szerint az egyik gyermek nem felelt meg a három kritériumból kettőnek, ezért szavazott nemmel a napirendi pontra.

"A döntéséhez fűzött megjegyzését - amely a közgyűlésen elhangzott -, elfogadhatatlannak tartjuk, azzal a többi debreceni jobbikos képviselő nem tud és nem is kíván azonosulni."

A párt belső vizsgálatot indított, amelynek következménye lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!