szerző:
hvg.hu

A Jobbik illetve az Országgyűlés alelnöke szerint „felmerül a kérdés, hogy az ügyészség milyen alapon ad ki személyes információkat magánszemélyekről, milyen alapon hoznak szinte már ítéletet az ügyben”.

A jobbikos Snider Tamás szerint keddig sem fiai, sem pedig jogi képviselőjük nem kapott hivatalos értesítést eljárásról. Így reagált az Országgyűlés valamint Jobbik egyik alelnöke kedden a Magyar Idők cikkére, amelyben tényként közölték, hogy egyebek mellett közösség elleni erőszakkal vádolnak fiatalokat, köztük a politikus két fiát.

Sneider Tamás szerint „felmerül a kérdés, hogy az ügyészség milyen alapon ad ki személyes információkat magánszemélyekről, milyen alapon hoznak szinte már ítéletet az ügyben”.

„Az már korábban is nyilvánvaló volt, hogy az egyszer már lezárt ügyet politikai nyomásra tovább fogják vinni, de azért néha nem ártana arra gondolni, hogy a Fidesz által megszállt állami intézmények, már a jogállamiság látszatára sem adnak. Szánalmas lelkiállapotban lehetnek az adventi várakozásban a Fidesz bértollnokai, akik ahelyett hogy békét, szeretetet és meghittséget közvetítenének, politikai megrendelésre nekiestek a családomnak” – fogalmazott.

Terror hónapokon át

Egyebek mellett közösség tagja elleni erőszakkal vádolja az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség azokat a fiatalokat, akik közül többen a Betyársereg tagjaiként 2015-ben hónapokig zaklatták és fenyegették egy roma család tagjait Szúcson – írta a Magyar Idők kedden. A napilap szerint a Heves megyei főügyész közleményében nem nevezték meg a vádlottakat, de közülük ketten Sneider Tamás Jobbik-alelnök fiai.

Az ügyben két nyomozás is folyt, mindkettő vádemelési javaslattal zárult, az ügyészség másodszorra vádat is emelt a Betyársereg tagjai, köztük a politikus gyermekei ellen.

A főügyész közleménye szerint 2015. január 21-én az egyik internetes hírportálon jelent meg cikk egy szúcsi roma családról, amelyben „rossz fényben tüntették fel őket”. A cikk hatására az úgy elsőrendű vádlottja kibérelt egy házat a faluban.

A házból a Betyársereg jelképeit viselő társaival a kiszemelt család háza előtt rendszeresen felvonultak, az épületet és a család tagjait több alkalommal is a beleegyezésük nélkül fotózták, videózták. Közben szidalmazták, cigányozták és fenyegették őket, illetve azt követelték, hogy költözzenek el onnan.

Előfordult, hogy a kerítésen át bemásztak a ház udvarára, de az is többször megtörtént, hogy az utcáról bekiabálva fenyegették, becsmérelték a lakókat. A másodrendű vádlott és társa a családhoz tartozó két gyereket a helyi buszmegállótól az otthonukig követte egyszer, illetve folyamatosan videózták őket.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a hivatalos megfogalmazás szerint folytatólagosan, részben csoportosan, valamint kényszerítéssel elkövetett közösség tagja elleni erőszak, továbbá magánlaksértés, illetve közúti veszélyeztetés bűntettével is vádolja a fiatalokat. Egy ember kivételével végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tettek indítványt velük szemben.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rémületes mozgólépcső-balesetben sérültek meg focidrukkerek

Rémületes mozgólépcső-balesetben sérültek meg focidrukkerek

A jóhiszemű és a simlis cégvezetőkön is segít az Alkotmánybíróság döntése

A jóhiszemű és a simlis cégvezetőkön is segít az Alkotmánybíróság döntése

Hasogdzsi-ügy: a szaudiak továbbra sem ismerik el a gyilkosságot

Hasogdzsi-ügy: a szaudiak továbbra sem ismerik el a gyilkosságot

"A hatalom csak az erőből ért" - videó a Bem téri ellenzéki tüntetésről

"A hatalom csak az erőből ért" - videó a Bem téri ellenzéki tüntetésről

A volt grúz elnök unatkozik, és sokallja a 400 eurós amszterdami rezsit

A volt grúz elnök unatkozik, és sokallja a 400 eurós amszterdami rezsit

Merkel bekeményített, Trump mosdatja, a japán csúcsmilliárdos ráfizethet a szaúdi trónörökös barátságára

Merkel bekeményített, Trump mosdatja, a japán csúcsmilliárdos ráfizethet a szaúdi trónörökös barátságára