szerző:
hvg.hu

Nagyon erős az Európa jövője című konferencia fellépőinek listája.

A Donald Trump amerikai elnök főstratégája, Stephen Bannon által politikai tényezővé tett alternatív jobboldal (alt-right) üstököseként feltűnő, majd egy pedofilokat támogató nyilatkozata miatt ugyanilyen hamar megbukó, brit publicista, Milo Yiannopoulos beszéde nyitja majd az Európa jövője címen meghirdetett, a magyar kormány által szervezett konferenciát.

Milo Yiannopoulos: az alt-right provokátora

A Donald Trump amerikai elnök főstratégája, Stephen Bannon által politikai tényezővé tett alternatív jobboldal (alt-right) üstököseként tűnt föl, és úgy is zuhant alá a 32 éves Milo Yiannopoulos.

A háromnapos konferencián azonban nem csak ő ad elő, hiszen Szijjártó Péter külügyminiszter 25-én az új globális kihívások témájában szólal fel, míg Deutsch Tamás a mesterséges intelligenciáról ismerteti az álláspontját. Beszédet mond még a brit, korábban szélsőbaloldali, ma már szélsőjobboldali Frank Füredi, a német szélsőjobboldali párt, az AfD-vel szimpatizáló, de a legtöbb kérdésben még attól is jobbra álló Junge Freiheit vezérpublicistája, Götz Kubitschek is - írja a Kettős Mérce.

A konferenciát a kormány támogatásával a Századvég Alapítvány és a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány támogatja, az esemény záróakkordja Csányi Sándor beszéde lesz.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!