szerző:
hvg.hu

Polt Péternek az újságcikk nem elég.

December közepén írta meg a Magyar Nemzet, hogy a kötvények programja a magyarországi korrupció mércéjével mérve is durva bűnügynek számítanak, és nem állná ki egy hatósági ellenőrzés próbáját a kötvényprogramban részt vevő közvetítőcégek engedélyeztetési eljárása.

Ezt követően az MSZP-s Harangozó Tamás megkérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, indítanak-e eljárást a „kötvénybizniszben” részt vevő cégekről döntő bizottsági eljárások miatt. Polt válaszában kifejtette, a „nyomozás elrendelésére feljelentés, vagy az ügyésznek, illetőleg a nyomozó hatóságnak hivatali hatáskörében, valamint a nyomozó hatóság tagjának hivatali minőségében tudomására jutott adatok alapján kerülhet sor”.

Ezért a cikk alapján az ügyészség nem indított eljárást, mert a cikk nem tekinthető ilyen adatnak, ráadásul Polt szerint Harangozó kérdésében bűncselekmény gyanújára utaló konkrét adat nem is merült fel. A legfőbb ügyész szerint a „letelepedési kötvényprogrammal más szempontból összefüggő, hanyag, illetve hűtlen kezelés, költségvetési csalás, továbbá csalás miatt tett feljelentések is érkeztek az ügyészi szervekhez, de a döntően újságcikkekre alapított feljelentéseket a hatóságok elutasították”.

December 29-én Kész Zoltán független képviselő is kérdezett kötvény-ügyben, neki Dömötör Csaba azt válaszolta, a letelepedési kötvények ügye nem bevándorlási, hanem befektetési kérdés. Szerinte a program elindítására azért volt szükség, "mert a baloldali kormányzás majdnem csődbe vitte az országot, és a magyar gazdaságot finanszírozni kellett", de úgy, hogy ne legyenek megszorítások.

(parlament.hu)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!