szerző:
hvg.hu

A Szolnokon sérülten talált német juhászkutyát egy budaörsi menhely fogadta be.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, a szolnoki rendőrök és egy állatvédő segített annak a kutyának, amelyet sérült manccsal találtak meg újév hajnalán. Az RTL Klub Híradója szerint az ebet az Állat- és Természetvédők Budaörsi Egyesületének tagjai hozták el Szolnokról, és vitték állatorvoshoz. Az állat sérült mancsát amputálni kellett.

A műtét, a gyógyulás és a műtét, a gyógyulás és később a protézis költségeit a menhely állja a személyi jövedelemadó 1 százalékos felajánlásaiból és az önkormányzattól kapott támogatásból.

Mivel a kutyában nem volt chip, a gazdája pedig nem került elő, az állatvédők - akik Évának nevezték el - felépülése után örökbe szeretnék adni. 

Hiába a figyelmeztetés, idén is kutyák százai rohantak világgá szilveszterkor a tűzijátékok miatt. Telt házzal működnek szilveszter után az állatmenhelyek. Szekszárdon egy kutya menekülés közben felakadt egy kerítésre a nyakörvénél fogva, és megfulladt. Ügyében a rendőrség állatkínzás miatt indított eljárást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gergely Zsófia Itthon

Új trend: idén vonaton menekültek a petárdától rettegő kutyák

Több ebet is vonatról kellett leszedni idén, volt olyan vidéki gazdi, aki el sem akarta hinni, hogy Budapestről kell hazahozni az odáig menekülő állatát. Összességében viszont valamivel jobban alakult az év utolsó napja, az állattartók talán kezdenek végre tudatosabban gondoskodni kedvenceikről.