szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint a bérfejlesztési javaslat sem jelent megoldást.

Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke a HírTv-nek nyilatkozott a kilátásba helyezett 12 százalékos béremelési javaslatról. Nemes szerint a javaslat nem jelent valós megoldást a munkavállalók számára, ezért nem is írták alá a javaslatot.

"Csaknem ezer BKV-dolgozó helyezte letétbe feltételes felmondólevelét az egyik érdekképviseletnél, akik elégedetlenek a fizetéssel és a munkakörülményekkel. Ezzel párhuzamosan folyamatosan távoznak alkalmazottak a cégtől és más utat keresnek – mondta a műsorban Nemes. Az, hogy mekkora gondot is jelenthet, ha ez az ezer ember távozik a cégtől, azt jól jelzi, hogy a cégnél jelenleg 2100 buszvezető dolgozik.

"Függetlenül attól, hogy ilyen jellegű látszólagos bérfejlesztési ajánlat látott napvilágot, nem elégedettek a dolgozók, és beadják a felmondást, és más utat keresnek maguknak" – jellemezte a helyzetet Nemes Gábor.

(via: HírTv)

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogy növekedhetett a gazdaság évekig, ha közben egyre korruptabb lett az ország?

Hogy növekedhetett a gazdaság évekig, ha közben egyre korruptabb lett az ország?

Meghalt José Padilla, a híres ibizai dj

Meghalt José Padilla, a híres ibizai dj

Szeretettel Pozsonyból: Koronavírus-járvány – fogy a türelem, lazul a fegyelem

Szeretettel Pozsonyból: Koronavírus-járvány – fogy a türelem, lazul a fegyelem