szerző:
hvg.hu

Bár a kormány lebeszélné róla, és a beígért konferencián nem is lesz ott, Schmidt Mária nem mondott le Milo Yiannopoulos Magyarországra hozataláról: külön programként érkezik hozzánk.

Bármennyire is próbált üzenni a kormány Schmidt Máriának, hogy ne hívja meg az alt-right apostolát, Milo Yiannopoulost egy konferenciára, Schmidt köti az ebet a karóhoz, és mindenképp meg akarja hívni a pedofíliát és rasszizmust ötvöző szélsőjobbos politikai trollt, értesült az Index.

Először egy V4-es konferencián szólalt volna fel, aminek a résztvevői listája később eltűnt, ez most úgy változna, hogy a Schmidt Mária főigazgatósága alatt működő Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKTTK) egy másik eseményre, a konferencia előtt hívná meg Yiannopoulost. Az Index azt is megtudta, hogy egy másik botrányos figura, Götz Kubitschek német szélsőjobbos aktivista sem lesz ott a konferencián.

Állítólag a konferencián érintett többi ország diplomatái is felvonták szemöldöküket a vendéglista láttán, ezért is kellett Schmidtnek módosítani azt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!