szerző:
hvg.hu

Kamu profilokról küldözgette nekik a súlyosan szeméremsértő képeket és videókat.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség két rendbeli gyermekpornográfia bűntette miatt emelt vádat egy fiatallal szemben, aki 2016-ban az interneten találomra kiválasztott kislányokat zaklatott szexuális céllal, legalább 23 esetben.

Az elkövetéskor 16 éves fiú két néven is létrehozott magának profilt, ezeken keresztül súlyosan szeméremsértő fényképeket és videókat továbbított – többek között saját magáról is. Az egyik profilon keresztül férfinevet használt, a másikon nőit. Utóbbi használatakor önmagát is lánynak adta ki, hogy a kislányok bizalmába férkőzzön.

A 9 és 14 év közötti lányoknak küldött üzenetek – a fényképeken, videókon túl – kifejezetten durva, vulgáris hangnemet tartalmaztak. Ezekben a kislányokat szexuális cselekmény elvégzésére, azok rögzítésére és továbbküldésére próbálta rávenni.

Az elkövetett bűncselekmények miatt a vádlottal szemben 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!