szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A jobbikos polgármester a saját képviselő-testülete ellen osztogat szórólapokat a településen, csütörtök este tüntetés is volt, ami lökdösődésbe fajult, a fideszes képviselő azt mondta, a házának kerítését rugdosta a tömeg, a feleségét is megfenyegették. A polgármester máshogy emlékszik.

Ellentmondásosan emlékszik a csütörtök este történtekre Végegyháza jobbikos polgármestere és Cséfán János, a képviselő-testület fideszes tagja. Egy meghiúsult képviselő-testületi ülés után kezdődött a tüntetés. A közmunkásokról akart tárgyalni a polgármester egy kihelyezett ülésen a helyi művelődési házban, hallgatóság előtt, amire a testület nem ment el, miután nem az önkormányzat épületében ültek össze. 2-300 érdeklődő mindenesetre ott volt. A polgármester emelte volna a közmunkások számát, Cséfán szerint viszont ez indokolatlan lett volna.

A településen nem nyugodt a helyzet: Vajda Norbert polgármester szerint elmérgesedett a helyzet közte és a képviselő-testület között, miután több korrupciógyanús esetre derült fény. Cséfán János fideszes képviselő szerint ez vádaskodás, ráadásul a polgármester a képviselő-testületet becsmérlő szórólapot adott ki a településen, amelyben a "település szétlopásával" vádolta meg őket.

Kerítésrugdosás, fenyegetés

Cséfán János szerint a kihelyezett testületi ülésen "feltüzelt, felajzott, jobbikos háttértömeg" vett részt, mások mellett az országgyűlési választáson jobbikos színekben induló Szabó Ervin is. Elmondása szerint az ülés után 30-40 ember elment Paulik Katalin független alpolgármester és Király Sándor független képviselő, valamint az ő házához, ahol rugdosták a kerítést, lökdösték és életveszélyesen megfenyegették a feleségét. Azt mondta, féltek.

Az elfajult indulatok miatt reggel mindhárman feljelentést tettek a rendőrségen.

A polgármester máshogy emlékszik

Vajda Norbert polgármester azt mondta, ő hívta békés demonstrációra a nyílt ülés résztvevőit, elismerte, hogy elmentek az alpolgármester és a két képviselő házához, ahol a demonstrálók a testület lemondását követelték.

Az egyik képviselő feleségével egy tüntető összevitatkozott, Cséfán János házánál viszont a képviselő felesége rontott a demonstrálókra, és kezdett lökdösődni, egy tüntetőt az asszony a karján meg is ütött. Személyi sérülés nem történt, estére mindenki hazatért az otthonába – tette hozzá a polgármester.

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, két bejelentést kaptak csütörtök kora este Végegyházáról, a rendőrök a helyszínen meghallgatták a bejelentőket. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény vagy szabálysértés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rohamosan öregszik a magyarok autóállománya

Rohamosan öregszik a magyarok autóállománya

A GVH 660 millió forintra bírságolt egészségügyi tendereket felosztó cégeket

A GVH 660 millió forintra bírságolt egészségügyi tendereket felosztó cégeket

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén