szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A ligetvédők szerint a Városliget Zrt. nem indíthatja meg az új Néprajzi Múzeum építési munkálatait, mert megtámadták az építési engedélyt. A beruházó erről nem tud, és állítja, már építkezik is.

Valakik keresetet adtak be 2017. december 31-én a városligeti Liget Projektben a Néprajzi Múzeum másodfokú építési engedélye ellen, írták ki a ligetvédők a Facebookra. Ebben az építési engedély felfüggesztését kérték. "Ezért jelenleg az építési engedély nem végrehajtható." Azaz szerintük jogszerűen nem indulhat építkezés a területen.

©

"Mindezt jeleztük az illetékes V. Kerületi Hivatal Építésfelügyeleti Osztálya felé, de örülnénk, ha végre széles körű lakossági összefogás indulna ez ellen az erőből tolt, értelmetlen beruházás ellen. Az építkezés ugyanis a jelek szerint bármikor beindulhat."

A Városliget Zrt.-nél is érdeklődtünk. "A Városliget Zrt.-nek sem a másodfokú közigazgatási határozat felülvizsgálata iránt indított perről, sem az új Néprajzi Múzeum jogerős építési engedélye végrehajthatóságának felfüggesztéséről szóló bírósági döntésről nincs tudomása. Ugyanakkor a kérdése kapcsán arról kívánjuk tájékoztatni, hogy a Városliget Zrt. az új Néprajzi Múzeum építésére jogerős és végrehajtható építési engedéllyel rendelkezik, amely alapján az épület kivitelezése 2017 decemberben megkezdődött."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!