szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két előzetesben ülő féltestvér azt akarta, hogy megcsapja az áram a körletfelügyelőt.

Nem kézzel, hanem a lábával érintette meg a zárkaajtót, ennek köszönhetően nem szenvedett halálos áramütést egy körletfelügyelő a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egy épületében idén áprilisban. A fémajtóba két fiatal vezetett áramot, akik előzetes letartóztatásban voltak ott.

Az egyik fiatal 17, a másik 18 éves volt az elkövetés idején. Féltestvérek, különböző és egymástól független bűncselekmény miatt voltak előzetes letartóztatásban, közös cellában helyezték el őket.

Idén április 11-én a zárkaellenőrzés után az ajtónál lévő villanykapcsoló foglalatát lefeszítették, a vezetékeket kihúzták onnan, és azokat úgy állították be, hogy az ajtó kinyitásakor érintkezzenek azok a befelé nyíló fémajtóval.

Tudták, hogy a biztonsági kamerán keresztül figyelik őket, ezért felhívták magukra a figyelmet úgy, hogy filctollal firkálni kezdték a zárka falát, illetve kitépett könyvlapokat ragasztottak arra.

A körletben éppen szolgálatban lévő biztonsági tiszt több körletfelügyelő társával együtt a zárkához ment, hogy rendet tegyenek bent.

Az őrök nem tudták felkapcsolni a zárkában a mennyezeti világítást, mert azt a szintén szétszerelte e két fiatal. A sértett körletfelügyelő a zárka fémajtaját gumitalpú cipőjével tolta be, és ez volt a szerencséje. A befelé nyíló ajtó érintkezésbe lépett ugyanis az útjába helyezett 230 Voltos vezetékkel, és fennállt a halálos áramütés veszélye.

A Fővárosi Főügyészség a két férfit hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja, amit az akkor fiatalkorú vádlott bűnsegédként követett el. Utóbbira akár 15 év, társára akár 20 év büntetést is kiszabhatnak. Mindketten előzetesben vannak most is – derül ki az ügyészség pénteki közleményéből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb vállalkozást indítottak a telexesek

Újabb vállalkozást indítottak a telexesek

Elkerülhettük volna a harmadik hullámot?

Elkerülhettük volna a harmadik hullámot?

Egyre hevesebbek az Etna kitörései – videó

Egyre hevesebbek az Etna kitörései – videó