szerző:
hvg.hu

Megkeresték Szabó Szabolcsot, de ő nem akart az MSZP–Párbeszéd színeiben indulni.

Mint azt megírtuk, az MSZP Csepelen Bangóné Borbély Ildikót akarja indítani a fideszes Németh Szilárd ellen, annak ellenére, hogy a legutóbbi választásokon az Együtt színeiben induló Szabó Szabolcs volt a közös ellenzéki jelölt a választókerületben, aki meg is nyerte a parlamenti helyet. Ezt szóvá tette Juhász Péter, az Együtt elnöke, valamint az MSZP szövetségese, a Demokratikus Koalíció is, az Index azonban azt írja, a szocialisták valójában egyeztettek Szabó Szabolcsról már korábban.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke a lapnak azt mondta, még karácsony előtt megkeresték az Együtt politikusát, és azt ajánlották neki, hogy legyen ő a jelölt, "még az MSZP-be se kellene belépnie", de az MSZP és a Párbeszéd színeiben kellene indulnia.

Szabó végül január 2-án jelezte neki, hogy nem tudja vállalni az indulást az MSZP és a Párbeszéd színeiben, csak az Együtt logója alatt.

Kunhalmi azt mondta az Indexnek, hogy ezek után nem tud mit tenni az MSZP, a választási törvény szerint saját logóval kell jelöltet indítani, így kerestek saját jelöltet, ő lett Bangóné Borbély Ildikó, de ha az Együtt nem utasítja el továbbra is a közös listát és a közös jelölteket, újra kinyílik a lehetőség Szabó Szabolcs számára is.

Szabó Szabolcs megerősítette a lapnak, hogy megkeresték a szocialisták, ő pedig valóban visszautasította a jelöltséget. "Az Együtt a politikai közösségem, nem hagyom el" – mondta Szabó, aki szerint viszont az MSZP nem kompromisszumra törekedett, hanem gyakorlatilag ultimátumot adott neki, amit nem fogadott el, ezért fog az Együtt színeiben indulni.

Budai Bernadett, a szocialisták szóvivője a Népszavának azt mondta, az Együtt-tel megszakadtak a korábbi tárgyalások, ezért amíg a párt nem fogadja el a közös lista, közös miniszterelnök és közös egyéni jelöltek hármas feltételrendszerét, addig nehezen kérheti számon, hogy a szocialisták elindítanak valakit az ő helyi jelöltjük mellett. Budai azt is mondta, az MSZP sem szól bele abba, hogy a DK kiket indít a saját körzeteiben, de ha a DK ragaszkodik Szabóhoz, akkor elindíthatják a saját keretük terhére valahol máshol.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az önvezető autókat is a szex fogja eladni

Az önvezető autókat is a szex fogja eladni

Nem tud napirendre térni a menekülteknek kiosztott kártyák felett a Fidesz

Nem tud napirendre térni a menekülteknek kiosztott kártyák felett a Fidesz

Embertelen körülmények között tartottak idősöket, hogy ügyvédi segítséggel elszedjék a lakásukat

Embertelen körülmények között tartottak idősöket, hogy ügyvédi segítséggel elszedjék a lakásukat

A költözéskor megmaradó tárgyakat gyűjti össze rászorulóknak egy ingatlaniroda

A költözéskor megmaradó tárgyakat gyűjti össze rászorulóknak egy ingatlaniroda

Elképesztő mennyiségű pénzt tettek félre a magyarok a nyugdíjukra

Elképesztő mennyiségű pénzt tettek félre a magyarok a nyugdíjukra

G7: Szinte csak az állami hirdetések tartják életben Mészáros médiabirodalmát

G7: Szinte csak az állami hirdetések tartják életben Mészáros médiabirodalmát