szerző:
hvg.hu

Catherine Deneuve vagyok – ezzel a szöveggel osztotta meg a Facebookon Deutsch Tamás egy, a #metoo kampány túlzásairól értekező nyílt levélről szóló cikket.

#JesuisCatherineDeneuve, azaz Catherine Deneuve vagyok, írta ki Deutsch Tamás a Facebookra, miután megosztotta a legendás francia színésznő és több száz más híresség által aláírt, Le Monde-ban közölt nyílt levélről beszámoló cikket. A jelenleg harmadik házasságában élő fideszes politikus ezek szerint azzal ért egyet, hogy a férfiaknak joga van ügyetlenül flörtölni, a nők körül legyeskedni, ez még nem nemi erőszak, szexuális bűntény, macsó agresszió.

A Deneuve nevével fémjelzett levél szerint a #metoo kampány hasznos, de túl messzire ment, átesett a ló túlsó oldalára. "Az, hogy a férfiakat vágóhídra küldik ahelyett, hogy a nőket segítenék abban, hogy önállóbbak legyenek, a szexuális szabadság ellenségeit segíti." A levélben az is olvasható, "megvédjük a férfiak jogát a nők ostromlására, mert ez a szexuális szabadság elengedhetetlen része", és "nőként nem találjuk helyünket ebben a feminizmusban, amely túlmutat a hatalom kihasználásának leleplezésén, és táplálja a férfiakkal és a szexualitással szembeni gyűlöletet".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!