szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ács Dániel a ferencvárosi parkolási és ingatlanmutyit tárta fel több cikkben és videóban. Ő nyerte az egymillió forinttal járó Gőbölyös Soma oknyomozó újságírói díjat.

A díjat csütörtök este adták át Budapesten. A díjátadón elhangzott, hogy idén 30 cikkel pályáztak, a zsűri pedig mindössze 40 percet gondolkodott azon, ki kapja az elismerést, írja a Kreatív.

Ács a díjátadón elmondta, hogy az önkormányzat offenzív taktikával reagált, nagyjából 50-60 pontban perelik a cikkeket és a videókat, becsületsértési per is indult személyesen ellene. A cikk-, illetve videósorozat eredményeként azonban az önkormányzat felmondta a szerződést a parkolási társasággal. Ács a témáról saját lapjának korábban azt mondta, hogy:

Ezt az évet nagyobb részt azzal töltöttem, hogy feltárjam Ferencváros központilag szervezett korrupciógyanús ügyeit. Nem csak az etikátlan esetek feltárása jelentett kihívást, hanem az is, hogy hogyan lehet ismeretlen figurákról, ismeretlen ügyekről közérthetően beszélni. És hogy lehet-e Magyarországon olyan kitartóan ostromolni a rendszert, hogy annak látható következményei is legyenek.

A sorozatból ide vagy ide kattintva érhet el cikkeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az űrből biztosít majd térerőt a Vodafone, Európában is

Az űrből biztosít majd térerőt a Vodafone, Európában is

Orbán: Két 14 év alatti koronavírusos gyerek van lélegeztetőgépen

Orbán: Két 14 év alatti koronavírusos gyerek van lélegeztetőgépen

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának