szerző:
hvg.hu

Tarlós István szerint főpolgármesteri rangjának köszönhetően, illetve azért sem kell részt vennie egy ilyen eseményen, mert nem tagja a Fidesznek. És ezért is szokott beszólni embereknek.

Szokásos pénteki sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester újságírói kérdésre elmagyarázta, miért nem vett részt a Soros György-ellenes konferencián, melyet Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke a pénteki napra szervezett.

Tarlós István úgy fogalmazott, ő még soha nem tapasztalt olyat, hogy a Fidesz amiatt direkt vagy indirekt módon bármelyik polgármesterét is szankcionálta volna, mert személyesen nem vett részt egy ehhez hasonló szerveződésen. Tarlós elmondása szerint annak ellenére, hogy közösséget vállal a fideszes gondolkodói körrel, ő maga nem tagja a pártnak, ezért is megteheti tehát, hogy nem vesz részt egy fideszes polgármestereket tömörítő eseményen.

Tarlós István szerint a miniszteri ranggal megegyező főpolgármesteri tisztsége miatt is nagyobb önállóságot mutathat bizonyos ügyekben, sőt azt mondta, az egyébként sokszor izzadságszagúan erőltetett propaganda ellenére ő jónéhányszor beszólt már különböző embereknek.

Az Index közölte a főpolgármester levelét is, melyet a konferenciára írt – ebben egyébként egyetértését fejezte ki az esemény célkitűzéseivel. Tarlós azt írja, az EU egyes vezetői több tagállam és a magyar lakosság akaratának ellenére, nehezen értelmezhető indokok alapján bevándorlók extrém tömegét akarja betelepíteni, többek között Magyarországra is. Összehangolt, kivülről szervezett akaratérvényesítési esetről van szó, amiben többek között a Soros által alapított szervezetek is részt vesznek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Izgalmas újdonságon dolgozik a Dyson: aki ezt felveszi, az tisztább levegőt szívhat, sőt zenét is hallgathat

Izgalmas újdonságon dolgozik a Dyson: aki ezt felveszi, az tisztább levegőt szívhat, sőt zenét is hallgathat

Újsághirdetésben toboroz mozdonyvezetőket a MÁV

Újsághirdetésben toboroz mozdonyvezetőket a MÁV

Trump nem hisz a CIA-nak

Trump nem hisz a CIA-nak

Kleinheislerék bepörögtek Telkiben - videó

Kleinheislerék bepörögtek Telkiben - videó

Menekültekkel fotózkodott a pápa

Menekültekkel fotózkodott a pápa

Rendőrautó karambolozott Délegyházán

Rendőrautó karambolozott Délegyházán