szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Németh László az útmutatást mindkét római katolikus templomban kihirdeti a hétvégén.

Elhatárolódnak a hódmezővásárhelyi katolikusok a polgármesteri címért ellenzéki támogatással, de függetlenként induló Márky-Zay Pétertől, "otromba hazugságaitól és rágalmaitól". Németh László esperes-plébános a Vásárhely24-nek azt mondta, felháborító volt, amit a jelölt a Hír Tv-ben előadott.

"Ripacskodás, gyenge színészi teljesítmény" – értékelte a római katolikus egyházkerület vezetője Márki-Zay szereplését a csatornán. Megjegyezte azt is, hogy szerinte az Orbán-kormányt nem lehet a Rákosi- vagy a Kádár-rendszerhez hasonlítani. "Márki-Zay nem tudja, hogy miről beszél. Soha nem élt diktatúrában."

A lap szerint a katolikus hívek folyamatosan csörgetik a plébánia telefonját, azt akarják tudni, "ki ez a fiatalember, aki ilyen merészen és dölyfösen nyilatkozik televízióknak és különböző híroldalaknak".

A jelölt, aki a Szent István Király Plébánia világi vezetője, annak épülete elé szervezte bemutatkozó sajtótájékoztatóját, amelyen többször elmondta, hogy katolikus vallású. Ezzel Németh szerint tudatosan belekeverte kampányába saját egyházát.

"Márki-Zay politikai vitorláját egyházi hátszéllel próbálja dagasztani. A híveknek azonban mi azt ajánljuk, a volt alpolgármestert, Hegedűs Zoltánt támogassák" – közölte a lap szerint Németh László, aki a hétvégén mindkét vásárhelyi templomban ki fogja hirdetni iránymutatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Stagnál a koronavírus-koncentráció a hazai városok szennyvizében

Stagnál a koronavírus-koncentráció a hazai városok szennyvizében

Spanyolországban már az egymillióhoz közelít a fertőzöttek száma

Spanyolországban már az egymillióhoz közelít a fertőzöttek száma

Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!

Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!