szerző:
hvg.hu

Németh László az útmutatást mindkét római katolikus templomban kihirdeti a hétvégén.

Elhatárolódnak a hódmezővásárhelyi katolikusok a polgármesteri címért ellenzéki támogatással, de függetlenként induló Márky-Zay Pétertől, "otromba hazugságaitól és rágalmaitól". Németh László esperes-plébános a Vásárhely24-nek azt mondta, felháborító volt, amit a jelölt a Hír Tv-ben előadott.

"Ripacskodás, gyenge színészi teljesítmény" – értékelte a római katolikus egyházkerület vezetője Márki-Zay szereplését a csatornán. Megjegyezte azt is, hogy szerinte az Orbán-kormányt nem lehet a Rákosi- vagy a Kádár-rendszerhez hasonlítani. "Márki-Zay nem tudja, hogy miről beszél. Soha nem élt diktatúrában."

A lap szerint a katolikus hívek folyamatosan csörgetik a plébánia telefonját, azt akarják tudni, "ki ez a fiatalember, aki ilyen merészen és dölyfösen nyilatkozik televízióknak és különböző híroldalaknak".

A jelölt, aki a Szent István Király Plébánia világi vezetője, annak épülete elé szervezte bemutatkozó sajtótájékoztatóját, amelyen többször elmondta, hogy katolikus vallású. Ezzel Németh szerint tudatosan belekeverte kampányába saját egyházát.

"Márki-Zay politikai vitorláját egyházi hátszéllel próbálja dagasztani. A híveknek azonban mi azt ajánljuk, a volt alpolgármestert, Hegedűs Zoltánt támogassák" – közölte a lap szerint Németh László, aki a hétvégén mindkét vásárhelyi templomban ki fogja hirdetni iránymutatását.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!