szerző:
MTI

A DK már attól tart, hogy nemcsak a Fidesz emberei, hanem később már bármelyik állampolgár felkerülhetne az amerikaiak tilalmi listájára.

A DK azt állítja, hogy ismét terítéken magyar köztisztviselők kitiltása az Egyesült Államokból. Az ellenzéki párt szombati közleményében arra hivatkoznak, hogy demokrata szenátorok közzétettek egy kétszáz oldalas dokumentumot, amelyben komolyabb ellenlépéseket sürgetnek az orosz diverziós műveletek veszélyére hivatkozva.

A dokumentum külön kiemeli az Orbán-kormány oroszbarát politikájának nemzetbiztonsági kockázatait, és a magyar köztisztviselők 2014-es kitiltásához hasonló döntést javasol.

Annak idején a Vida Ildikó volt NAV-elnök nevével fémjelzett kitiltási határozatot a korrupciós ügyekben való részvétel motiválta, most azonban konkrét politikai cselekményekről, az orosz felforgató tevékenység tolerálásáról, annak támogatásáról szól a vád a DK szerint.

Az ellenzéki pártnál úgy látják: az Orbán-kormány politikája miatt Magyarország elveszítette valamennyi szövetségesét és barátját a demokratikus világban. A közleményben ennél is tovább mennek, és azt vizionálják, hogy „eljöhet az idő, amikor nem csak a Fidesz oligarchái és oroszbarát politikusai kerülhetnek fel a tilalmi listákra, hanem Orbán hibájából bármely magyar állampolgár”.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Útrakész a Déli-sarkra induló Rakonczay Gábor

Útrakész a Déli-sarkra induló Rakonczay Gábor

Csökkent forgalom, emelkedett a BUX

Csökkent forgalom, emelkedett a BUX

Ilyen közel még nem volt a lynchi rémálom: érteni nem fogja, csak érezni

Ilyen közel még nem volt a lynchi rémálom: érteni nem fogja, csak érezni

Egymás mellett áll az igazi és a Lego Bugatti Chiron a márka múzeumában

Egymás mellett áll az igazi és a Lego Bugatti Chiron a márka múzeumában

Rendőrautó karambolozott Délegyházán

Rendőrautó karambolozott Délegyházán

Trump nem hisz a CIA-nak

Trump nem hisz a CIA-nak