szerző:
hvg.hu

A hódmezővásárhelyi lelkész vasárnap a mise végén elmondta, a fideszes jelöltre kell szavazni.

"Még csak 10 napja vagyok közszereplő, de a gonosznak az az áradata, amit már ennyi idő alatt is megtapasztaltam, nem hagy aludni éjjelente – ma sincs másképp..."

– írta Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester-jelölt egy nappal azután, hogy Németh László plébános kiprédikálta őt a Szent István katolikus templomban.

Az atya a mise végén egy 10 perces beszédet tartott arról, sose volt olyan jó dolga az egyháznak, mint most, és felhívta a híveket, a polgármester-választáson nem Márki-Zay Péterre szavazzon, aki diktatúráról beszélt. Márki-Zay vasárnap azt mondta, a decemberen elhunyt polgármester temetésén az atya még külön kezet fogott vele is. Márki-Zay egyébként a a Szent István Király Plébánia világi elnöke.

Most a Facebook-oldalán azt írja, katolikus testvéreivel messengeren, telefonon egyeztetve

"most Laci atyáért imádkozunk – tudom, rettenetes lehet most neki."

Márki-Zay azt írta, látta, mennyire izgult a fellépése előtt, mikor még viszonozta biccentését. Úgy tudja, a plébánia több felháborodott telefont kapott a mise után. Szerinte az atya most a lelkiismeretével viaskodik.

"A történtekre egyetlen magyarázatot tudok elképzelni, ahogy az utóbbi (és nyilván az elkövetkezendő) hetek eseményeire is: a háttérből egy mindent manipuláló politikus vehette őt rá erre, valaki, akinek számára az egyház feláldozható, aki számára a közösségek megosztása puszta hatalmi eszköz, és aki emberi életeket tesz tönkre egy választási győzelemért."

A polgármester-jelölt hétfő estére szervezte meg az imádkozást, a bejegyzését azzal zárja,

"fogjunk össze a kútmérgezés ellen! A gonoszt csak együtt győzhetjük le."

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bekérették a szkopjei magyar nagykövetet a Gruevszki-ügy miatt

Bekérették a szkopjei magyar nagykövetet a Gruevszki-ügy miatt

Nagy a gond a legendás játékstúdiónál? Élő adásban ostorozta a Blizzardot egy volt alkalmazott

Nagy a gond a legendás játékstúdiónál? Élő adásban ostorozta a Blizzardot egy volt alkalmazott

Megvan, ki lesz a befutó a bajor keresztényszocialistáknál

Megvan, ki lesz a befutó a bajor keresztényszocialistáknál

Lemondott az LMP kommunikációs igazgatója

Lemondott az LMP kommunikációs igazgatója

Visszavett karácsonyi kampányturnéjából a Coca-Cola

Visszavett karácsonyi kampányturnéjából a Coca-Cola

Óriási golfközpontot épít Zalacsányban Széles Gábor

Óriási golfközpontot épít Zalacsányban Széles Gábor