szerző:
hvg.hu

Együtt fog szónokolni egy jobbikos és egy LMP-s politikus a román miniszterelnök akasztós mondatai ellen szerveződő tüntetésen.

Tüntetés lesz kedd este az időközben lemondott román miniszterelnök, Mihai Tudose hírhedt nyilatkozata miatt. A felháborodás akkor tört ki, amikor Tudosét arról kérdezte egy tévéadó, hogy a magyar pártok közös állásfoglalást adtak ki a magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatban. "Ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is", mondta Tudose. (Igaz, utólag már megpróbálja elég nyakatekert módon kimagyarázni magát.)

A magyarországi pártok elítélték a fenyegető szavakat, most pedig tüntetés is lesz tiltakozásul. A Válasz megtudta, hogy a demonstráción három szónok lesz: Ungár Péter az LMP-től, Szávay István a Jobbiktól, és a tüntetést kezdeményező Gulyás Balázs.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!