szerző:
hvg.hu

Úgy tűnik, az Állami Számvevőszék épületére kent festék letakarításának költségét nagyon másképpen becsült meg az ÁSZ és Gulyás Mártonék mozgalma.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint több százezer forintra tehető, de akár a milliós nagyságrendet is elérheti a műemlékvédelmi szakvélemények alapján az a kár, ami a szerdai rongálás során érte az ÁSZ épületét. Az ÁSZ munkatársai a dobálás után nekiláttak a festék gyors eltávolításának, de ez nem sikerült teljesen.

A Közös Ország Mozgalom aktivistái azért festették le narancssárga festékkel a falakat, mert tiltakoztak az ellen, hogy szerintük az intézmény a kormány parancsait teljesíti.

Gulyás Mártonék csütörtökön szerették volna megmutatni, hogy a saját próbálkozás és szakvélemények kérése helyett van olcsóbb megoldás. Hívtak egy ezzel foglalkozó szakértő céget, akik 25 ezer forintért letakarították a vízbázisú festéket a szomszédos, szintén összefestékezett épületről, az ÁSZ-székház melletti étterem faláról.

Ezért a munkáért a cég 25.400 forintot kért el (20 ezer + ÁFA) Gulyás Mártonék szerint, akik jelezték: szándékosan olyan festéket használtak az akcióhoz, ami vízzel eltávolítható. Egyébként ugyanarról az épülettömbről van szó, közvetlenül egymás mellett van az étterem és az ÁSZ, ezért is ronthatták el, és juthatott az étteremhez tartozó falrészre is festék – érveltek.

A Mérce.hu szerint ha figyelembe vesszük, hogy esetleg az ÁSZ épületénél porózusabb a felület, illetve az ÁSZ épületére több jutott a festékből, akkor is felmerül a kérdés, hogy miért ilyen a különbség a két ár között. Az is kérdés, hogy miért kezdték az ÁSZ dolgozói maguk megpróbálni letakarítani a festéket, miért nem hívtak szakembereket.

 

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!