szerző:
hvg.hu

Egy százfős rendezvényből kreált a kormánymédia titkos találkozót, melyről az LMP-s politikus már előre megírta, hogy odamegy.

Az Origo szerint éjjel és titokban, a valóságban viszont a Magyar Nemzet Szalon legutóbbi, pénteki rendezvényén futott össze Hadházy Ákos, az LMP társelnöke és Vona Gábor Jobbik-elnök, mintegy 100 ember társaságában. Ez nem is az első ilyen rendezvény, a Magyar Nemzet archívumában öt hasonló összejövetelről találni beszámolót, az elsőt 2015-ben tartották, ahol Schiffer András akkori LMP-társelnök vitázott Vona Gábor Jobbik-elnökkel a migrációs válságról, Orbán Viktorral való kapcsolatukról, illetve a sajtószabadságról. Hadházy Ákos is beszélt ott, szintén 2015-ben, a korrupcióról, Harangozó Tamás szocialista és Volner János jobbikos politikus volt a vitapartnere.

Múlt pénteken három közgazdász tartott előadást: Vértes András, Mellár Tamás és Csath Magdolna. Hadházy – miután korábban előadó volt – kapott meghívót a mostanira is. A politikus a hvg.hu kérdésére azt mondta, a rendezvényről 15 percet késett, alig volt hely, a terem végében ült le. Az előadásokat meghallgatta – a legérdekesebb számára az a megállapítás volt, hogy a paksi és a vasútra felvett kínai hitellel együtt a GDP 90 százaléka körüli lesz az államadósság –, evett két falatot, majd még a szünetben elment. Valóban köszönt Vona Gábor Jobbik-elnöknek, és arról beszéltek, hogy a Szalon korábbi helyszínén, az A38 hajón jobb volt a kaja. Megkerestük a Jobbikot is, hogy Vona Gábor mire emlékszik a beszélgetésből. Vona azt írta, röviden beszéltek a kávészünetben, beszéltek arról, hogy komoly esély van a kormányváltásra, és ebben mindkét pártnak megvan a saját feladata és felelőssége.

"Semmilyen konkrétumról vagy választási együttműködésről nem esett szó."

Az egyik szervezőtől úgy tudjuk, más politikusok is feltűntek a rendezvényen. A kormányoldali média ebből az eseményből kreálta azt a sztorit, hogy Hadházy Simicska embereivel találkozott, titokban. Nem sokkal korábban is írtak Simicskával való kapcsolatáról, Hadházy erre éppen egy múlt pénteki Facebook-posztban reagált, elismerte, kétszer találkozott Simicska Lajossal és fiával, Simicska Ádámmal. Egyszer egy rendezvényen, véletlenül, a második találkozót viszont ő kezdeményezte, a G-nap után. Hadházy erről az Indexnek múlt héten azt mondta, "tettestársak" Simicskával abban, hogy egy káros, bűnös erőt segítettek hatalomba. (Hadházy korábban fideszes képviselő volt, majd ő volt az, aki kirobbantotta a trafikbotrányt.) Akkor arról beszélt Simicskával, az oligarcha lát-e esélyt a kormányváltásra. Látott. Azóta nem találkoztak.

Hadházy most a hvg.hu-nak azt mondta, az egész ügy tálalása az 50-es évek pereire emlékezteti, mikor a valóságtól teljesen elrugaszkodott állítások jelennek meg.

Egyébként az sem volt meglepetés, hogy hova megy Hadházy múlt pénteken: a "titkos helyszínt" az említett Facebook-posztban már előre megnevezte.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mészáros Lőrinc heteken belül viszi a TV2-t, Vajna megy a süllyesztőbe

Mészáros Lőrinc heteken belül viszi a TV2-t, Vajna megy a süllyesztőbe

Földgázimport: a lengyelek leváltak a Gazpromról

Földgázimport: a lengyelek leváltak a Gazpromról

Összefogott a Greenpeace és a Radiohead énekese – videó

Összefogott a Greenpeace és a Radiohead énekese – videó

Luxusingatlanokat vásárolt az ukrán maffia Budapesten

Luxusingatlanokat vásárolt az ukrán maffia Budapesten

Németh Szilárd: Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázatot jelent

Németh Szilárd: Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázatot jelent

„Hitler a legnagyobb európai színész, nálam is nagyobb”

„Hitler a legnagyobb európai színész, nálam is nagyobb”