szerző:
hvg.hu

Kartonlapokat is beszereztek, hogy azokon aludjanak.

Juhász Péter, az Együtt elnöke a párt más politikusaival és aktivistáival a szerda éjszakát a Kálvin téri aluljáróban kívánja tölteni. Kartonlapokat is beszereztek, hoyg azokon aludjanak majd.

Ezzel az akcióval akarják ugyanis felhívni a figyelmet arra, hogy a hajléktalanság nem rendészeti és esztétikai probléma, mint ahogy azt Tarlós István főpolgármester gondolja.

Az aluljáróban szakértőkkel is fognak beszélgetni, meghívták többek között Iványi Gábort, az Oltalom Karitatív Egyesület elnökét, akikkel a hajléktalanságról beszélgetnek, amit az Együtt Facebook-oldalán közvetítenek is.

Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke a videóban elmondta, a párt egyébként szociális bérlakásprogramot, országosan egységes szociális alapon működő lakhatási támogatási- és adósságkezelő rendszert, illetve az elhelyezés nélküli kilakoltatás tilalmát javasolja a hajléktalanság megszüntetésére és megelőzésére, hogy ne kerüljön senki az utcára.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!