Messzire szeretnék vinni Magyarországot a fideszes rémálomtól, a Nyugat, az igazságosság és a tudás társadalma felé - szülinapi álmok az MSZP-vel összeborult Párbeszédtől.

"A két párt olyan közös hazát szeretne, amelynek legfontosabb pillére az együttműködés" - mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltje a pártja ötödik születésnapja alkalmából tartott taggyűlésen

Szeretnék Magyarországot messzire vinni "a fideszes rémálomtól": a Nyugat, az igazságosság és a tudás társadalma felé. Nagyon messzire szeretnék vinni Magyarországot a gyűlöletkeltés politikájától, a megosztottságtól - hangsúlyozta Karácsony a közös rendezvényen.

Szerinte a Párbeszéd és az MSZP messziről indult egymás felé: az MSZP együtt született a harmadik magyar köztársasággal, amelynek egyik legfontosabb pártja volt, a Párbeszédet pedig a harmadik magyar köztársaság válsága miatt alapították azzal a céllal, hogy a jövő Magyarországát az együttműködésre építsék."Az MSZP óriási lépést tett, amikor legerősebb ellenzéki pártként nem csinált presztízskérdést abból, hogy elfogadja egy kisebb párt politikusát listavezetőként" - mondta a közös jelölt.

Karácsony szerinte nemcsak a választási matematika miatt van szükség együttműködésre. "Egyetlen feltételünk van, hogy a szövetség ne a múltat építse, hanem a jövőt, nem a 2010 előtti világot szeretnénk visszahozni. Egy új modellt, a szociális demokráciát szeretnék megvalósítani" - hangoztatta.

A zuglói polgármester közölte, április 8. csak az első lépés, de sokkal fontosabb, hogy elkezdjék a valódi kormányzást, amely valóban érvényesíti azt az elvet: mindenki számít.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke pedig - aki a napokban közölte, hogy ha nem nyernek, akkor lemond - most úgy vélekedett az ünnepi összejövetelen: áprilisban több mint kormányváltás, majdnem rendszerváltás kell Magyarországon. "Ébresztő mindenkinek! Eljött az idő, az utolsó percekben vagyunk" - hangoztatta.

A szocialista politikus - aki felszólalását úgy kezdte: "tegye most mindenki szívére a kezét! Gondolták volna ezt fél évvel ezelőtt?" - azt mondta, az áprilisi választás nem egy a választások közül. "Ha ezen a választáson ez a hatalom marad és folytathatja, amit elkezdett 2010-ben, akkor végleg át fogják alakítani Magyarországot" - tette hozzá, majd úgy folytatta: ez a Magyarország már nem olyan ország lesz, ahol szívesen élnének.

Molnár az MSZP és a Párbeszéd együttműködését úgy írta le, hogy a legnagyobb hálózattal rendelkező ellenzéki párt szövetséget kötött egy innovatív, fiatal párttal. A két pártnak Karácsony Gergely lesz a közös miniszterelnök-jelöltje, ő vezeti majd a közös listát is és az egyéni választókerületekben is közösen állít a két párt jelölteket.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő közölte, a párt ötödik születésnapján tartott taggyűlésen megszavazták, hogy a Párbeszéd a választáson szövetségben indul az MSZP-vel. Szerinte nincs most fontosabb feladata az ellenzéknek, minthogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy áprilisban kormányváltás legyen. 

A taggyűlés szünetében Karácsony Gergely újságíróknak azt mondta, február 17-én indul a jelöltállítás, addig a közös listán a helyek elosztása "nem fixálható", nyitva hagyják azt más pártoknak. Hisz abban is, hogy az Együtt-tel is sikerül megállapodni - közölte arra a felvetésre, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke szerint pénzügyi okok miatt nem hajlandó velük az MSZP megállapodni a választási visszalépésről. Karácsony Gergely jelezte, ezt a vitát nem a nyilvánosság előtt kell lefolytatni.

Molnár Gyula arra hívta fel a figyelmet, hogy mindig az MSZP-t "karcolgatják", de a szocialista párt az, amely sajátjaként elfogadta egy másik párt miniszterelnök-jelöltjét. 46 helyen adtak át egyéni választókerületet egy másik nagy ellenzéki pártnak, visszaléptek egy független jelölt javára és egy másik javára is terveznek visszalépni - mondta

Arra a kérdésre, hogy Karácsony Gergelyt ki fogja követni a listán, Molnár Gyula közölte, az első ötben ott lesznek a párt fontos tisztségviselői, illetve azok a politikusok, akik a közvélemény-kutatások szerint "húzzák a pártot".

Karácsony Gergely megjegyezte: "nyilván az MSZP elnöke lesz szerintem a második helyen, de lehet, hogy Gyurcsány Ferenc lesz a harmadik".

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Többet dolgoztak idén az alkalmi és idénymunkások, mint a korábbi években

Többet dolgoztak idén az alkalmi és idénymunkások, mint a korábbi években

Debreceni BMW-gyár: még a választások előtt hoztak pár fontos döntést

Debreceni BMW-gyár: még a választások előtt hoztak pár fontos döntést

Igazi F1-rajongó? Akkor ezt a Pirelli kávézóasztalt imádni fogja

Igazi F1-rajongó? Akkor ezt a Pirelli kávézóasztalt imádni fogja

Tűzoltók csaptak össze a rendőrökkel egy párizsi tüntetésen

Tűzoltók csaptak össze a rendőrökkel egy párizsi tüntetésen

Jakus Ibolya: A győri legényanya

Jakus Ibolya: A győri legényanya

Tízezer adag amfetamint találtak a rendőrök

Tízezer adag amfetamint találtak a rendőrök