szerző:
hvg.hu

Gyurcsány Ferencet nem zavarja, hogy ő az egyik legnépszerűtlenebb ellenzéki pártvezető – Vona Gábor mellett – a kormányközeli Nézőpont szerint. Ezt ugyanis azzal magyarázta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy ő van legtávolabb a Fidesztől, és ez ennek egyenes következménye.

„Zavarna, ha kedvelnének” bizonyos fideszes körökben – mondta a DK elnöke az ATV-n hétfő este arra reagálva, hogy a Nézőpont egy nappal Vona Gábor kampánynyitója, illetve Gyurcsány Ferenc évértékelője után hétvégén állt elő azzal, hogy pont ez a két politikus a két legnépszerűtlenebb és a legelutasítottabb pártelnök Magyarországon.

A DK elnöke ostorozta az ellenzéki pártokat, így az LMP-t, amely szerinte csak most, a választások előtt keményített be. Gyurcsány szerint folyamatosan megkapják, hogy „azért nem akarnak közös listát, mert nem akarnak győzni”, holott ők állnak leginkább szemben a kormánypárttal.

Soros György múlt heti kijelentésére, miszerint Orbán Viktor pénzel MSZP-s politikusokat, a pártelnök azt mondta, ez egyfajta figyelmeztetés volt, ugyanakkor nem kíván emiatt a baloldali párthoz fordulni, amellyel együttműködnek a választásokon. Ugyanakkor határként azt húzta meg, hogy a DK-t nem kezdhetik ki emiatt, mert azt nem fogja engedni.

Gyurcsány évértékelőjén
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!