szerző:
hvg.hu

A napi hírháttér program helyén egy olyan műsort indítanak, amelyben a választókat szólítják meg. Az első adásban a Felcsúttól Bicskéig tartó körzetben élőket kérdezik.

Már hétfőtől lekerül a képernyőről a Hír TV napi hírháttér műsora, a Newsroomértesült a 24.hu.

Tarr Péter, a csatorna vezérigazgató-helyettes hétfőn megerősítette, hogy a Newsroom helyén a Frontvonal című műsor jelentkezik majd, amelyben a választópolgárokat szólítják majd meg az egyes választókerületekben. Az első adásban a Fejér megyei 3-as választókörzetben kérdezik az ott élőket. Ez a körzet a Mészáros Lőrinc vezette Felcsúttól Bicskéig tart.

A 24.hu úgy tudja: házon belül nézettségi okokkal magyarázták a Newsroom megszüntetését, de a kevésbé jó nézettségi mutatók nem számítanak újdonságnak, mivel a 18 és 19 óra közötti idősávban az RTL Klub Híradója és a TV2 Tények elviszi a közéleti témák iránt érdeklődő nézők jelentős részét, és csak Kálmán Olga Egyenesen című műsorára érkeznek vissza tömegével a HírTV-re.

A Newsroom eddigi két műsorvezetője marad a HírTV-nél. Szöllősi Györgyi a Lapzártát és az Elmúlt8év című műsort vezeti majd, Bodacz Balázs a Lapzártát és a Főszerkesztők Klubját.

Simicska Lajos hírcsatornájának vezetősége egyébként épp a napokban árulta el a 24.hu kérdésére, hogy nem közölnek politikai reklámokat a kampányban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tóth Richárd Itthon

Az RTL olyan versenybe kényszeríti a Fideszt, amelyben egyenlőek a feltételek

Elsőre talán nem is látható, mekkora jelentősége vannak, hogy az RTL Klub befogadta a politikai reklámokat a választási kampányra. Így tesz az ATV is, a Hír Tv viszont passzol. A 2018-as választások nagy újdonsága lesz tehát, hogy az esti sorozatok szünetében is lehet majd találkozni a pártok kisfilmjeivel. És ezek a néhány másodperces üzenetek szinte mindenkihez elérnek majd, egyenlő feltételek mellett. A Fidesz négyéves munkáját tette tönkre az RTL egyetlen lépéssel.

Rihanna beintett a Super Bowl-nak a Kaepernick-ügy miatt

Rihanna beintett a Super Bowl-nak a Kaepernick-ügy miatt

A Nébih nem ült fel a feketekaja-trendnek

A Nébih nem ült fel a feketekaja-trendnek

Össztűz a kritikus médiára: hét lépés, amelyben a fasoszféra elpusztítja a sajtót

Össztűz a kritikus médiára: hét lépés, amelyben a fasoszféra elpusztítja a sajtót

Márki-Zay: Ahol magángépeken repkednek míg a többség retteg, ott a Molotov-koktélok előkerülnek

Márki-Zay: Ahol magángépeken repkednek míg a többség retteg, ott a Molotov-koktélok előkerülnek

Itt vannak az október 23-ai lezárások, több villamos másképp jár

Itt vannak az október 23-ai lezárások, több villamos másképp jár

A fél világ által vágyott munkakör jön a Sims játékba

A fél világ által vágyott munkakör jön a Sims játékba