szerző:
hvg.hu

A Facebookon terjed egy szegedi nő posztja egy állítólagos durva gyermekfegyelmezési ügyről. Az érintett iskola igazgatója szerint a bejegyzésben túlzások vannak, de az ügyben vizsgálatot indítottak.

Egy nagymama azt állította egy Facebook-posztban, hogy hétéves unokáját az egyik mórahalmi általános iskolában egy tanárnő a hajánál fogva berángatta a tanterembe és szappannal kimosta a száját. A kislány félelmében bepisilt, és azóta fél egyedül maradni – írja a poszt alapján a 24.hu.

A lap megkereste a nagymamát, de egyelőre nem érte el. Az érintett iskola, a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója, Kazi Mária viszont megerősítette, hogy vizsgálatot rendeltek el a történtek tisztázására.

Szerinte kiragadott és eltúlzott állítások vannak a Facebook-bejegyzésben, de az iskola hírneve érdekében gyorsan és alaposan ki akarják vizsgálni, hogy mi történt.

Az igazgatónő szerint múlt pénteken már volt egy gyors vizsgálat, amit olyan eredménnyel zártak le, amit elfogadtak a szülők. Azt nem tudni, milyen volt ez az eredmény. A közösségi médiában megjelent írás azonban futótűzként terjed, ezért újra elővették az ügyet.

Arra a kérdésére, hogy a szappanos szájmosás megtörtént-e, az igazgatónő annyit mondott: az is túlzás.

A bejegyzéshez fűzött kommentek egy részében a véleménynyilvánítók egyébként azt is kétségbe vonják, hogy valós a történet. A nagy többség viszont a pedagógus azonnali elbocsátását követeli, mert egy 7 éves gyerekkel szemben még abban az esetben sem lehet fizikai retorziókhoz folyamodni, ha esetleg obszcén szavakat használ a tanárral szemben – olvasható a cikkben.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!