szerző:
hvg.hu

De nem is volt ott a miniszterelnök, hiszen Bécsben tárgyal. A Fidesz és a KDNP sem ment el az ülésre, ahol a befogadott menekültekről kérdezték volna a kormányt. A szocialisták plüssnyulat adtak Németh Szilárdnak is, de az ülésnek hamar vége lett.

1 2
Sorrend megfordítása

Ez ennyi volt, vége

Az Országgyűlés nem határozatképes, ezt állapította meg a levezető elnök kézfelemeléses szavazás után, de Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője szavazógépes voksolást is kért. Ebből is az derült ki, hogy 55-en elfogadták ugyan a rendkívüli ülés napirendjét, de 144-en nem szavaztak.

Tehát újra megállapítást nyert, hogy az Országgyűlés nem határozatképes. A következő ülésre várhatóan február 19-20-án kerül sor.

Mára ennyi volt tehát.

Dömötör kampányol

Brüsszelben az államtitkár szerint elkezdték jogi formában is betonba önteni a betelepítési programokat, miközben Magyarországon összeállt a kerítésbontó koalíció.

Orbán kapta a nyuszit

Gulyás Gergely kicsit szomorú volt, hogy nem ő kapta a plüss nyuszit, hanem Orbán. Szerinte az összehívott rendkívüli ülésnek csak annyi célja van, hogy az eddig elégtelenre vizsgázó ellenzék a bizonyítványt kettesre javítsa, „ezért állt össze Vona Hadházyval.”

A frakcióvezető szerint ők senkit sem fogadnak be. „Eddig irgalmatlansággal vádolták a kormányt, most túlzott irgalommal.” Nyugdíjemelést is ígért a későbbiekre, ahogy köztisztviselői béremelést is. „Magyarország ma jó helyzetben van.”

Az MSZP az egyik nyuszit Orbánnak, a másikat Németh Szilárdnak adta, de a teremszolgák hamar eltávolították a plüssöket.

©

Egy államtitkár egyetért az LMP-vel

Pogácsás Tibor államtitkár válaszolt az elhangzottakra, egyetértenek. „Ebben az országban arra van szükség, hogy az emberek nyugodtan dolgozhassanak.” Szerinte a kormány eddig is sokat tett a béremelésért. De tudják, ez nem elég, további béremelés szükséges.

„Választ kérünk” – kiabál be Szél. Nem kapott. „Illetményalap” – kiabál megint Szél. Pogácsás a sztrájkról azt mondta, olyan helyen is volt munkabeszüntetés, ahol magas az illetményalap. a sztrájk politikai célzatú volt.

Menekültek helyett béremelés

Szél Bernadett LMP-s miniszterelnök-jelölt nem a befogadott menekültekről, hanem egy korábbi sztrájkról beszélt:

Miért nem adták meg a közszféra dolgozóinak a béremelést?

Szerinte szégyenteljes, hogy a kormánypártok képviselői nem jelentek meg ezen az ülésen. A botrányba fulladt nemzetbiztonsági bizottsági ülésről azt mondta, ő nem kockázat, ha a Soros-ösztöndíjával van a probléma, akkor a Fidesznek inkább a saját padsoraiban kellene szétnézni.

©

A sztrájkolókra visszatérve azt mondta, a munkabeszüntetés rést ütött a hatalom falán, vagy megadják a kért béremelést, vagy ezzel bizonyítja a kormány, hogy Magyarországon meg akarják szüntetni az önkormányzatiságot. Illetményalap-emelést sürget Szél.

Legalább magyarul

Dömötör Csaba válaszolt Vonának, személyeskedéssel kezdte, amikor azt mondta, örül, hogy a Jobbik elnöke magyarul szólalt fel, legalább nem kell a Google fordítóhoz fordulnia.

©

Magyarország egyetlen menekültet sem fogadott be, jelentette ki az államtitkár, ezek álhírek, mondta. Vona állítólagos iszlám behódolásról szóló mondataira azt mondta Dömötör: ez egy olyan párt és olyan pártelnök politikája, amely egy kis hatalomért cserébe bármit és bárkit elárul.

Önnek van félnivalója, a Jobbik-tagok dühétől.

Dömötör Gárdonyi Egri csillagok c. könyvéből idéz Vonának:

Sem erő, sem fortély meg nem félemlít. Sem pénz, sem ígéret meg nem tántorít. A vár feladásáról sem szót nem ejtek, sem szót nem hallgatok.

Közben folyamatosak a bekiabálások, hol van Orbán, hol vannak a barátaid.

Orbán megijedt

Vona Gábor is felszólalt, azt mondta, azért jöttek ide, hogy meghallgassák Orbán magyarázkodását, de a kormányfő Bécsig menekült, így nem tud beszámolni Altusz Kristóf szavairól, amit a Jobbik elnöke Orbán őszödi beszédének titulált.

Önök képtelenek Magyarországot megvédeni, önök a betelepítések kormánya.

Szerinte annyira nagy a zavar a Fideszben, hogy megint elővették őt és a Jobbikot, de ennek örül Vona, mert ez azt jelenti, félnek tőle. A Fidesznek szegezte a kérdést: hol a párt választási programja?

©

Közben megérkezett az ülésterembe Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője is.

Két nyuszival üzenik, hogy Orbán gyáva

Az MSZP-s képviselők közül ketten ezekkel a figurákkal ültek be a terembe. Korábban macinak néztük őket, de ez merő tévedés, a szocialisták nyilván arra utalnak, hogy Orbán megijedt.

©

Csak a fő kérdésre nem érkezett válasz

Dömötör Csaba próbált válaszolni Tóthnak, a nyugdíjasokat érintő kérdésekkel kezdte, szerinte fontos a Fidesznek ez a társadalmi réteg is. „Önök voltak azok, akik egyhavi nyugdíjat vettek el a nyugdíjasoktól” – mondta. Az államtitkár azt mondta, Karácsony elvenné a nyugdíjasok Erzsébet-utalványát.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről azt mondta, nagy köpenyegforgató Karácsony, akinek a menekültválságról is vaskos véleménye van Dömötör szerint, kerítést bontana, méghozzá azonnal. A Fidesz célja az, hogy Magyarország megmaradjon magyar országnak.

Miközben Dömötör felszólal, az MSZP-s Bangóné folyamatosan kiabál, 1300, mondja.

Ki szervezi a migrációt?

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője az első felszólaló, szerinte azért ilyen üres a Ház, mert a fideszesek vagy félnek a valóságtól és ettől az üléstől, vagy derogál nekik eljönni? Hol van a miniszterelnök? Teszi a fel a kérdést. Bécsben. „Hol vannak a miniszterek? Tán késett a helikpoter?” – szúrt oda Rogánnak. Szerinte Orbán veszélyes játékot játszik, amikor a letelepedési kötvényekkel jöhetnek menekültek nyíltan, miközben titokban is befogadtak többeket.

Az elmúlt három évben a Fidesz politikusai belehazudtak a szemünkbe.

Szerinte a migráció fő szervezői Orbán, Rogán és Szijjártó. Hozzátette, nem a menekültek, hanem a gyűlöletkeltés ellen vannak. Beszélt a nyugdíjasokról is, akikből sokan mélyszegénységben élnek.

©
1 2

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Jó bornak is kell a jó címke

Jó bornak is kell a jó címke

Mindenki visszaélésre gyanakszik Egerben

Mindenki visszaélésre gyanakszik Egerben

500 000 éves felfedezést tettek Izraelben

500 000 éves felfedezést tettek Izraelben

New York-i üzlettel és férfikollekcióval terjeszkedik Sándor Szandra

New York-i üzlettel és férfikollekcióval terjeszkedik Sándor Szandra

Trump megerősítette: megölték Oszama bin Laden fiát

Trump megerősítette: megölték Oszama bin Laden fiát

És akkor Matolcsy megígérte, hogy még évtizedekig tart az új magyar aranykor

És akkor Matolcsy megígérte, hogy még évtizedekig tart az új magyar aranykor